Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
co tak piszczy jakieś pomysły? juz ze szpecami cypisek21 i kotin44 próbujemy rozwiązać zagadkę... dodam iż napinacz razem z rolką wymieniony inne rolki okey, pasek też wymieniony olej 5w30 castroll filtr oleju daf i filtr powietrza valeo. wtrysk któryś? a u link do filmu https://www.youtube.com/watch?v=Wpvx63ZEWPo

Pokonując granice własnej wytrzymałości,

Wznosisz się na wyżyny własnych umiejętności,

Bo to życie oferuje nam dziś wiele możliwości,

A ty łap los w swoje ręce nadal bądź duchowo mocny!

P.S Ryszard Andrzejewski (PEJA)

Opublikowano

Stetoskop przyloz do poszczegolnych elementow osprzetu silnika i bedziesz mial rozwiazanie w mniej niz 5 minut :)

Ja stosuje lekarski ale mozesz tez kupic na allegro typowy dla mechanikow z mala glowka mosiezna.

PS.U mnie tak piszczal jak wlalem plukanke do oleju i przetrzymalem za dlugo o 10 minut.

Po wlaniu nowego oleju po 30 minutach przestal wydawac odglosy i nie wydaje ich do dzis.

Olej polecam ELF 5w30 LLX full-tech ktory napewno jest lepszy od castrola czy motula.

MADE IN PRL
Opublikowano

zdejmij pasek i w w ten sposób wyeliminujesz osprzęt,przy okazji obejrzysz sobie dokładnie koło pasowe,sprawdź wydech-kolektor+turbo,u mnie podobnie piszczała(trochę glośniej) uszczelka pomiędzy kolektorem wydechowym i turbo,czy to przypadkiem wtryski nie puszczają możesz sprawdzić dość łatwo,ja stosuję piankę do instalacji lpg,od razu widać czy któryś nie puszcza.

ps

filtr oleju daf czy man? :wink:

Opublikowano

podsmiechujki na temat filtrow nie maja sensu...

mialem filtrona a mam manna i to roznica jest kolosalna w budowie kolego.

filtron byl masywny ciosany z grubej blachy aluminiowej a mann ledwo cienkiej prasowanej.

ktory szybciej sie nagrzewa w podgrzewaczu...

http://www.auto-swiat.pl/zdjecia/test-filtrow-oleju-czyli-ile-jest-filtra-w-filtrze/09gqv

MADE IN PRL
Opublikowano

KumatyWujek,jeśli to do mnie ,to nie są podśmichujki-jak napisałeś,tylko pytanie do autora postu,który napisał że założył filtr daf-o którym nie słyszałem,natomiast wiem o istnieniu filtrów firmy mann,a jak wiesz (chyba że nie nie wiesz) daf i man to producenci ciężarówek,więc podejrzewam że chodzi o nic nie znaczący błąd w nazwie,poza tym nie wiem gdzie w filtrze oleju w silniku n47 lub m47 jest jakakolwiek blacha (nawet grubo ciosana-jak napisałeś) i podgrzewacz.

pozdrawiam.

Opublikowano
Jasne ze o MANA mi chodziło przejęzyczenie zdarza się każdemu;) dodam że sprawdziłem wszystkie rolki koło pasowe ect. i wszystko wyglada na okey.. tak jak mówiłem wymieniłem olej filtry napinacz paska i pasek i po dwóch dniach piszczenie samo ustało.... illuminati :norty:

Pokonując granice własnej wytrzymałości,

Wznosisz się na wyżyny własnych umiejętności,

Bo to życie oferuje nam dziś wiele możliwości,

A ty łap los w swoje ręce nadal bądź duchowo mocny!

P.S Ryszard Andrzejewski (PEJA)