Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja ostatnio rozszerzyłem ochronę swojego auta o pakiet naprawczy BRI.

Chętnie odpowiem na Twoje pytania. Ale mam wrażenie, że Tobie zależy na tym czy ktoś korzystał z tego pakietu (naprawiał w ramach tego pakietu auto). Ja jeszcze nie musiałem na szczęście z niego korzystać (naprawiać auto).

• Moderatorzy
Opublikowano
Pytaj. Spróbujemy odpowiedzieć (ale nie na PW tylko w tym temacie)

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano

Dzieki za odzew , chce wykupić BSI i BRI - ponoc są one ze soba powiazane , ktory muszę kupić na pełną dlugość ( np do 5 lat - 200 tkm ) , a który mogę co roku przedlużać ?

rozmawiałem z serwisem u siebie ( nie w PL , ale chyba trafilem na slaby dzień ) bo jakoś nie palił sie do zlozenia oferty , jako że czasami jezdze na zachód Polski zadzwonilem do BMW Bonkowski - rozmowa jak z politykiem : duzo słów malo konkretów- te pakiety to jakis towar spod lady ? , chodzi mi o to czy ktoś z Was wybrał sobie jakąś opcję i może mi doradzić co wybrać , pozdrawiam

Ps. z BMW dostałem info po vinie , ze mam takie pakiety , ale chyba szyfrowane dla Hansa Klossa , bo nie wiem o co chodzi :)

VIN: F972281

Option Duration Distance Start Date End Date

CT001 36 month 100 000 km 12.05.2014 11.05.2017

CT200 36 month 100 000 km 12.05.2016 11.05.2017

CT100 120 month 100 000 km 12.05.2017 11.05.2024

• Moderatorzy
Opublikowano

To chyba nie są serwisowe pakiety . Pierwszy raz coś takiego widzę. To mogą być opcje w Connected drive.

Obecne BRI i BSI można przedłużać do 200 kkm i chyba 6 lat (zależnie co wystąpi jako pierwsze) . Tu masz kompletne info wraz z kalkulatorem stawek. http://www.bmw.pl/pl/topics/offers-and-services/personal-services/service-inclusive.html

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano

Klika dni temu wykupiłem w polskim ASO pakiet BRI o kolejne 2 lata. Złożono mi ofertę na przedłużenie do 6 lat od daty pierwszej rejestracji.

Zajrzałem do umowy i taki pakiet BRI upoważnia do napraw na terenie całej Europy. Ma co prawda pewne wyłączenia, ale awarię silnika i osprzętu załatwia.

Ważne jest to że w dniu wykupienia pakietu BRI musi być aktywny pakiet BSI lub BSI Plus. Bez pakietu BSI lub BSI Plus nie wykupisz (nie przedłużysz BRI).

Opublikowano (edytowane)

Wyraziłem się nieprecyzyjnie :duh: więc szybko wyjaśniam.

Po pierwsze pakiet BRI musi być wykupiony najpóźniej ostatniego dnia kiedy kończy się gwarancja fabryczna. Ani jednego dnia później!

Po drugie pakiet BRI ważny jest tylko wraz z jednym z pakietów (BSI albo BSI Plus). Czyli BSI lub BSI Plus musi cały czas obowiązywać.

W umowie jest następujący zapis:

"Pakiet naprawczy dostępny jest dla każdego samochodu BMW, który spełnia łącznie poniższe warunki:

(a) posiada ważny Pakiet Serwisowy BMW lub Pakiet Serwisowy BMW Plus oraz

(b) posiada ważną gwarancję fabryczną lub aktywny pakiet naprawczy."

Pakiet naprawczy BRI można też rozszerzyć o kolejny okres o ile nie zakończył się okres obowiązywania dotychczasowego pakietu BRI (przynajmniej można rozszerzyć teraz, nie wiadomo czy będzie można rozszerzyć przykładowo za 2 lata - czy BMW nie zmieni warunków).

Pakiet BSI otrzymałem w cenie auta standardowo na 5 lat, ale nie jest on obowiązkowy. Rezygnacja z pakietu BSI w dniu zakupu nowego pojazdu wymaga jego dokupienia gdy chcemy dodatkowy pakiet BRI.

Analogicznie pakiet BSI lub BSI Plus również można dokupować lub rozszerzać.

Edytowane przez darosso
Opublikowano
Witam , czy ktoś przechodził przez BSI i BRI ? i mógłby odpowiedziec na parę pytań ?

Ja ostatnio rozszerzyłem ochronę swojego auta o pakiet naprawczy BRI.

Chętnie odpowiem na Twoje pytania. Ale mam wrażenie, że Tobie zależy na tym czy ktoś korzystał z tego pakietu (naprawiał w ramach tego pakietu auto). Ja jeszcze nie musiałem na szczęście z niego korzystać (naprawiać auto).

No właśnie robie duzo km , i nieublagalnie limit sie zbliża , z autem do tej pory nic się nie dzieje, typowa eksploatacja , ale strzezonego.....

Opublikowano
Wyraziłem się nieprecyzyjnie :duh: więc szybko wyjaśniam.

Po pierwsze pakiet BRI musi być wykupiony najpóźniej ostatniego dnia kiedy kończy się gwarancja fabryczna. Ani jednego dnia później!

Po drugie pakiet BRI ważny jest tylko wraz z jednym z pakietów (BSI albo BSI Plus). Czyli BSI lub BSI Plus musi cały czas obowiązywać.

W umowie jest następujący zapis:

"Pakiet naprawczy dostępny jest dla każdego samochodu BMW, który spełnia łącznie poniższe warunki:

(a) posiada ważny Pakiet Serwisowy BMW lub Pakiet Serwisowy BMW Plus oraz

(b) posiada ważną gwarancję fabryczną lub aktywny pakiet naprawczy."

Pakiet naprawczy BRI można też rozszerzyć o kolejny okres o ile nie zakończył się okres obowiązywania dotychczasowego pakietu BRI (przynajmniej można rozszerzyć teraz, nie wiadomo czy będzie można rozszerzyć przykładowo za 2 lata - czy BMW nie zmieni warunków).

Pakiet BSI otrzymałem w cenie auta standardowo na 5 lat, ale nie jest on obowiązkowy. Rezygnacja z pakietu BSI w dniu zakupu nowego pojazdu wymaga jego dokupienia gdy chcemy dodatkowy pakiet BRI.

Analogicznie pakiet BSI lub BSI Plus również można dokupować lub rozszerzać.

No więc Darosso , ważna jest data czy limit km ?

Opublikowano

Koniec obowiązywania danego pakietu (czy to BSI, BSI Plus czy BRI) następuje w momencie wystąpienia pierwszego z następujących dwóch zdarzeń: upływ terminu określonego w umowie lub osiągnięcie limitu km określonego w umowie.

Teraz w nowo podpisywanych umowach dla BRI jest to stałe 200 tys km niezależnie czy pakiet jest na 3 lata od daty początku gwarancji czy na 6 lat.

Opublikowano
To chyba nie są serwisowe pakiety . Pierwszy raz coś takiego widzę. To mogą być opcje w Connected drive.

Obecne BRI i BSI można przedłużać do 200 kkm i chyba 6 lat (zależnie co wystąpi jako pierwsze) . Tu masz kompletne info wraz z kalkulatorem stawek. http://www.bmw.pl/pl/topics/offers-and-services/personal-services/service-inclusive.html

Trzastek , takie dane otrzymalem po wysłaniu vin do BMW Polska

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Jestem właśnie w trakcie wykupu/przedłużenia pakietów i oto co ustaliłem z dealerem:

- przedłużenie/wykupienie BSI/BRI jest możliwe wyłącznie do końca 31.03.2017

- aby wykupić BRI trzeba mieć w momencie wykupu ważną gwarancję lub pakiet BRI oraz koniecznie BSI

- BSI nie musi być ważny podczas całości okresu BRI, a jedynie w momencie zakupu/przedłużenia

- mająć BSI Plus można przedłużyć BSI bez plusa ale UWAGA w momencie wydłużenia następuje natychmiastowy downgrade do BSI (przed upływem ważności BSI Plus)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na moje zamówione f30 wygląda to tak.

Bsi 5 lat za free.

Dodatkowy rok BRI 1146 zł, dodatk 2 lata 2552 zł, dodatkowe 3 lata 4 999 zł,

Według nowych zasad gwarancję przedłużamy raz przy zakupie samochodu.

Więc lipa.

Warto to brać?? Zawsze za 5 k 5 lat spokoju.doradzcie...

Pozdrawiam

male-bmw-2.png
Opublikowano
Ja właśnie kupiłem na kolejne 2 lata. Wychodzi po 1k rocznie a i tak się zwróci przy sprzedaży (jestem pewien, ze potencjalny kupiec zapłaci ten 1-2k więcej za samochód będący wciąż na gwarancji).
Opublikowano

Pytałem dziś o mojego 20d do marca (najpewniej 10) może przedłużyć potem tylko przy zakupie

obecnie 4lata -200k km 2070zł netto

• Moderatorzy
Opublikowano

No to już chyba oficjalne info o przedłużeniu terminu do 31.03

http://i.imgur.com/izUPfJq.png