Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Przy jakich prędkościach jeśli w ogóle odczuwacie świszczenie szyb?

W mojej Buni przy 100km/h słychać delikatny szum, a przy 140 km/h jest to dość mocno irytujące. Drzwi były wcześniej wymieniane.

Samochód był na regulacji, ale niewiele to pomogło.

Dociągnięcie na zamku też nic nie zmienia.

Uszczelki wyglądają dobrze.

Drzwi są spasowane idealnie.

Jakieś pomysły ? :-)

Opublikowano

Wszystko jest względne . Dla jednego lekki szum to świszczenie. W e63 powinno być raczej cicho. Ja mam cabrio i uważam, że jest cichy.

A jak oceniasz wizualnie uszczelki i szyby to wszystko jest ładnie i równo? Weż wazelinę i bardzo mocno posmaruj wszystkie elementy /nadmiar zmyjesz po teście/ a potem się przejedź. Może to wcale nie szyba a lusterko albo próg albo rynienka zewnętrzna? Wykluczysz coś może.

Opublikowano

Kolego,

miałem podobny problem po zdjęciu drzwi. W rogu, tuż za uchem powyżej 100km/h słyszałem świszczenie. Jeszcze gorzej było gdy otworzyłem i zamknąłem szybę ( np. na bramkach autostradowych) nie otwierając przy tym drzwi.

Problem skończył się gdy wyregulowałem samą szybę - gdy otworzysz drzwi na dole masz 2 gumowe zaślepki. Po ich zdjęciu zobaczysz ( o ile dobrze pamiętam) 4 śruby - po 2 na przód i tył, które po poluzowaniu zowolą Ci ustawić nachylenie szyby :)

Opublikowano

Panowie,

Dzięki za szybką odpowiedź :-)

Pomajstruje przy tych drzwiach i podzielę się spostrzeżeniami. Pozdrawiam !

Opublikowano
Miałem ten problem w VOLVO C 70 cabrio.Tam było to spowodowane zużyciem uszczelki szyby drzwiowej i ogólnego "zwiotczenia" auta w wyniku zrobienia 70 tysięcy po polskich dziurach.Tamto auto nie było wystarczająco sztywne jako cabrio w przeciwieństwie do E64-NIE MA PORÓWNANIA.Poza tym tam się nie cofała szyba przy otwieraniu drzwi.Jeżeli ci świszczy to sprawa zużytej uszczelki i może mikro opadnięcia drzwi.Może wystarczy regulacja szyby.
  • 3 miesiące temu...