Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jestem zainteresowany kupnem e90 320d, ale ostatnio zastanawiałem się nad e87 118d lub 120d. Ma ktoś z was jakąś wiedzę w temacie porównania tych samochodów?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zalezy jakie auto ma miec zastosowanie w twoich rekach...

Jesli potrzebujesz wiekszego auta E90 na pewno bedzie lepsza natomiast jesli Ci na tym nie zalezy a chcesz miec wrazenia z jazdy / czsami poszalec / to luknij tylko jak E87 jest nisko zawieszona...

To muwi samo za siebie

Opublikowano

E90:

- drozsza od e87

- wiekszy bagaznik

- troche wiecej miejsca z tylu

E87:

- nizsza cena auta

- zbyt maly bagaznik

Jezeli na oba modele masz wystarczajaco pieniedzy wybor zalezy od tego, ktore auto ci sie bardziej podoba i do czego potrzebujesz samochod. Jezeli e90 to moim zdaniem szukac 320d bo troche to autko wazy. Przy e87 118d moze byc ale, zawsze mozna poszukac 120d.

Opublikowano

Zastanawiam się czy e87 nie będzie zbyt mała, chociaż przeważnie jeżdżę sam, ewentualnie w dwie osoby.

A i jeszcze jedno pytanie czy rzeczywiście e87 jest słabiej wygłuszona? Ponoć przy wyższych prędkościach jest w środku głośno.

Opublikowano

E90 sa bardziej dobite od E87.

Wlasciciele serii 3 nie inwestuja w swoje auta tak jak ci co maja serie 1 :)

MADE IN PRL
Opublikowano
Dla mnie E90 ma bardziej komfortowe zawieszenie. Jeździmy z kumplem na zmianę do roboty i on ma E90 z 2006 r. to po tej samej trasie czuć różnicę w komforcie. U mnie jest twardzizna. Miejsca z przodu jest tyle samo, z tyłu rzeczywiście u mnie jest mniej miejsca ale nie raz się jechało kompletem i nie narzekali. Co do osiągów to mam porównanie tylko z silnikiem M47 163KM i moje 144 KM są żwawsze. Planuje tylko zmienić fotele na półskóry z M-pakietu jak u niego bo naprawdę robią robotę. Jeśli chodzi o szaleństwa to moją łatwiej jest wprowadzić w poślizg ale jest nieprzewidywalna i można się zdziwić czasem, trójka może przez dłuższy tył jakoś jest stabilniejsza na bokach.
Opublikowano
To akurat oczywiste, im wiekszy samochod tym komfort wyzszy. Zalezy tez na czym ten twoj kolega jezdzic, opony rof czy nie i czy tez ten sam rozmiar felg.
Opublikowano
Ja mam na 16" zima/lato on 17" lato i 16" zimą i naprawdę u niego nie czuć różnicy. Nawet na 17" jest bardziej komfortowa niż moja na 16".
Opublikowano
Wypowiedź w stylu: "Fizyko-chemiczne i smakowo-zapachowe cechy serów poddanych działaniu prądu stałego"

Ukanio troll forumowy :)

3er widzial na ulicy a jedynke u siebie w szopie...

MADE IN PRL
Opublikowano
Moze prace napisal na ten temat :)

Na codzien mam oba pojazdy.

3r jezdze w nocy a 1r czasem w dzien.

3 robi zainteresowanie dzieciarni pod makdonaldem a 1 wsrod trzydziestek na ulicy...

3 ma super uchwyt na kubki a 1 jest zwinna i szybka.

Zwykle auta klasy "premium" :)

MADE IN PRL
Opublikowano
Moze prace napisal na ten temat :)

Na codzien mam oba pojazdy.

3r jezdze w nocy a 1r czasem w dzien.

3 robi zainteresowanie dzieciarni pod makdonaldem a 1 wsrod trzydziestek na ulicy...

3 ma super uchwyt na kubki a 1 jest zwinna i szybka.

Zwykle auta klasy "premium" :)

KumatyWujek i jego bryki do robienia szału wśród gimnazjalistek i samotnych matek najzajebistsze samochody forum. Pochwal sie co tam jeszcze masz w stodole do robienia szału pod wiejską zabawą, nie kompromituj sie więcej...

PS następnym razem jak bedziesz chciał podejść "porozmawiać" jak to mi pisałeś w prywatnej wiadomości, zapraszam wytłumacze ci pare spraw prostym językiem na pewno zrozumiesz...

Opublikowano

Kumaty i Ukanio.. dajcie se po razie i już.

Wracając do tematu: miałem podobny dylemat, wybrałem 118D ale E81. Zwyczajnie bardziej mi się podoba.

Jeżdzę głównie po mieście, za rok czy dwa będę mógł powiedzieć czy to pomyłka.

Tymczasem moje spostrzeżenia: Mam prawie 190 wzrostu i 100kg na wadze. Ciasnoty nie ma, jednakże jest to małe auto. Niewygodnie zakłada mi się pas. Bagażnik jak dla mnie ok, wcale mały nie jest. Co prawda małych dzieci nie mam, wożę najwyżej laptopa, saksofon albo zakupy ;)

Jechałem w 4 dorosłe osoby kilkaset kilometrów, tragedii nie było.

Spalanie u mnie 8 - 8,5 litra(praktycznie tylko miasto). Przyspieszenie jest OK, ale nie powala.

Ogólnie jestem zadowolony.

Pozdro.

Opublikowano

O tym wlasnie zapomnialem napisac ze zima w kurtce puchowej ciezko zapina sie pasy...

Cale szczescie ze latem ten problem jest prawie niewidoczny.

U mnie przyspieszenie nie powala gdy mam zatankowany pelen bak ale gdy jest juz jego 30% to przyspiesza calkiem znosnie.

MADE IN PRL
Opublikowano
kilka lat miałem e87 120d m47,bardzo często jeżdżę e92 320d n47,oba z automatem i pomijając wielkość w środku,gdzie jedynka jest mniejsza i ciaśniejsza nawet z przodu,ale nie za ciasna i nie za mała-dla dwóch osób idealna,to zdecydowanie wybrałbym 120d,jest dużo zwinniejsza i lepiej się prowadzi-to moje zdanie i odczucia :?
Opublikowano
O tym wlasnie zapomnialem napisac ze zima w kurtce puchowej ciezko zapina sie pasy...

Cale szczescie ze latem ten problem jest prawie niewidoczny.

U mnie przyspieszenie nie powala gdy mam zatankowany pelen bak ale gdy jest juz jego 30% to przyspiesza calkiem znosnie.

1. odepnij kemping

2. wyrzuć z bagażnika gruz, kartofle, dywan...

3. schudnij

4. jeździj tylko na oparach

... +100 do przyspieszenia, nikt cię nie dogoni

jak czytam takie komentarze to sie turlam ze smiechu :) znasz to???

Opublikowano

Ja gdy wioze zakupy z hipermarketu jedynka i pilota obok to mi zawsze ledwo jedzie...

Inna sprawa ze JGC v8 na tej samej trasie z hipermarketu zaladowany zgrzewkami z woda tez nie ciagnie :)

PS.kartofli,marchwi,cebuli nigdy nie woze autem bo u nas w miescie dowoza je na telefon po tym jak podasz adres dostawy.

MADE IN PRL