Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zauwazylem dziwna rzecz w mojej 335d mianowicie nieregularnie raz ma moc w dolnym zakresie obrotow a raz jej nie ma (czesciej jej nie ma). Oznacza to ze raz czuje plynne przyspieszenie ( male turbo plus duze) a raz mocnego kopniaka tylko powyzej 3000 obrotow. Nie wiem co dokladnie ma na to wplyw ale zauwazylem ze auto jak dluzej postoi to jezdzi lepiej niz pozniej po zrobieniu kilku kilometrow. Male turbo z czasem po kilkunastu kilomatrach tak jakby przestaje dzialac. Po sprawdzeniu bledow auto mimo wymiany przeplywomierza na nowy BOSCHa pokazuje bledy przeplywomierza 3FF0 oraz 4BC2, blad aktuatora przepustnicy, blad czujnika temp. powietrza zasysanego, oraz sygnal temperatury powietrza wlotowego. Dodam ze wszystkie przewody podcisnieniowe od sterowania turbosprezarkami zostaly wymienione na nowe.

Prosze o pomoc bo nie wiem co moze byc przyczyna nieregularnej bracy malej turbosprezarki, raz pompuje, a raz nie.

Opublikowano
Kolego a skąd jesteś? Bo jak ze śląska to mogę pomóc.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Jestem z Rzeszowa ale tez i przy okazji udalo mi sie dzisiaj uwiklac z problemem ktorym okazal sie EGR :) ale dziekuje za chec pomocy :)