Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zderzak przedni trochę słabo leży. Są różne śruby mocowań reflektrów - coś się działo pytanie tylko jak mocno. Spr historię serwisową/ przebieg.

Vehicle information

VIN long  WBAEX910X0JW96409 

Type code  EX91 

Type  330D (EUR) 

Dev. series  E46 (3FL) 

Line  3 

Body type  TOUR 

Steering  LL 

Door count  5 

Engine  M57/TU 

Cubical capacity  3.00 

Power  150 

Transmision  HECK 

Gearbox  AUT 

Colour  TITANSILBER METALLIC (354) 

Upholstery  STOFF/LEDER SCRITTO/SCHWARZGRAU (V8TM) 

Prod. date  2003-04-08 

Order options

No.  Description 

2CE  LT/ALY WHEELS STAR SPOKE 137 

205  AUTOMATIC TRANSMISSION 

226  SPORTS SUSPENSION SETTINGS 

235  TRAILER-HITCH WITH REMOVABLE HEAD 

249  MULTI-FUNCTION FOR STEERING WHEEL 

255  SPORTS LEATHER STEERING WHEEL 

302  ALARM SYSTEM 

386  ROOF RAIL 

441  SMOKERS PACKAGE 

481  SPORT SEATS F DRIVER/FRONT PASSENGER 

502  HEADLIGHT WASHER SYSTEM 

508  PARK DISTANCE CONTROL (PDC) 

521  RAIN SENSOR 

522  XENON LIGHT 

534  AUTOMATIC AIR CONDITIONING 

609  NAVIGATION SYSTEM PROFESSIONAL 

650  CD PLAYER 

692  CD CHANGER I-BUS PREPARATION 

722  EDITION LIFESTYLE 

785  WHITE DIRECTION INDICATOR LIGHTS 

863  EUROPE/DEALER DIRECTORY 

877  DELETION CROSS-OVER OPERATION 

886  DUTCH / ON-BOARD DOCUMENTATION 

896  DAYTIME LIGHTS FUNCTION 

915  NO OUTER SKIN PROTECTION 

Series options

No.  Description 

210  DYNAMIC STABILITY CONTROL (DSC) 

411  WINDOW LIFTS, ELECTRIC 

473  ARMREST, FRONT 

520  FOGLIGHTS 

548  SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING 

550  ON-BOARD COMPUTER 

832  BATTERY IN LUGGAGE COMPARTMENT 

851  LANGUAGE VERSION GERMAN 

http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1
Opublikowano
Czy aby sprawdzić taką historię potrzebuje jedynie vinu ? Jeżeli tak to, gdzie się z tym udać najlepiej i ile za taką czynność zapłacę ? Pytam ponieważ pierwszy raz kupuje samochód za takie pieniądze i nigdy takich rzeczy nie sprawdzałem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napisz pw do kolegi DRAY i 100,- poda Ci historię.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Naczytałem się również dużo rzeczy o tym jak sprzedawcy mogą usunąć cała historię samochodu. Czy prawdą jest to, że zlikwidują również historie wypadkową? Raczej w to wątpię, ale pytam :)
Opublikowano
Dzwoniłem do chłopa i powiedział, że prawe nadkole/maska i zderzak były demontowane ponieważ pęcherze rudego wychodziły i było to zamaskowane "po podwórkowemu" więc oddał to do lakiernika. Co do mocowań reflektorów sam odkręcał i wymieniał szkła. Ze sprawdzeniem historii u dray'a się wstrzymam do wtorku bo jutro ktoś przyjeżdża obejrzeć samochód więc nie wiem czy go nie sprzątnie, a ja mogę dopiero w następnym tygodniu tam podjechać. Niby żadnych wycieków nie ma i spalanie w normie, gdy wracał z Niemczech. Naprawiana była skrzynia biegów 30tys km temu i wtryski. Jak myślicie napalać się na ten wózek czy nie ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzwoniłem do chłopa i powiedział, że prawe nadkole/maska i zderzak były demontowane ponieważ pęcherze rudego wychodziły i było to zamaskowane "po podwórkowemu" więc oddał to do lakiernika. Co do mocowań reflektorów sam odkręcał i wymieniał szkła. Ze sprawdzeniem historii u dray'a się wstrzymam do wtorku bo jutro ktoś przyjeżdża obejrzeć samochód więc nie wiem czy go nie sprzątnie, a ja mogę dopiero w następnym tygodniu tam podjechać. Niby żadnych wycieków nie ma i spalanie w normie, gdy wracał z Niemczech. Naprawiana była skrzynia biegów 30tys km temu i wtryski. Jak myślicie napalać się na ten wózek czy nie ?

A świstak siedzi i zawija. Po takich tekstach od handlarza ja zazwyczaj odpuszczam, bo nie lubię niepoważnych ludzi.

3A0jS9b.png
Opublikowano
Dzwoniłem do chłopa i powiedział, że prawe nadkole/maska i zderzak były demontowane ponieważ pęcherze rudego wychodziły i było to zamaskowane "po podwórkowemu" więc oddał to do lakiernika.

Takie rzeczy w bezwypadkowym E46 z2003 nie mają miejsca - a ta niby jest zaznaczona jako bezwypadkowa.

Niby żadnych wycieków nie ma i spalanie w normie, gdy wracał z Niemczech.

Ale jak wracał :?: Na lawecie :?: może spalanie Ci z lawety podał :wink:

Mnie osobiście tekst handlarza typu:

AUTO POSIADA WAŻNE TABLICE ORAZ UBEZPIECZENIE OC NA DOJAZD DO DOMU NA KOŁACH!

kojarzy się z tablicami z allegro i próbie wmówienia kupującemu, że może na tym jeździć. Wątpię, że ktokolwiek na tym jechał w DE.

Tym bardziej, że handlarz do zdjęć zasłania owe tablice - nie wiedzieć czemu :nienie:

Opublikowano
Takie rzeczy w bezwypadkowym E46 z2003 nie mają miejsca - a ta niby jest zaznaczona jako bezwypadkowa.

Ale jak wracał :?: Na lawecie :?: może spalanie Ci z lawety podał :wink:

Powiedział, że kupił ten samochód na giełdzie w Essen czy jakoś tak od polaka, który mieszka na stałe w Holandii i auto stoi na holenderskich blachach. Podobno osobiście wrócił na kołach do Polski.

Mnie osobiście tekst handlarza typu:
AUTO POSIADA WAŻNE TABLICE ORAZ UBEZPIECZENIE OC NA DOJAZD DO DOMU NA KOŁACH!

kojarzy się z tablicami z allegro i próbie wmówienia kupującemu, że może na tym jeździć. Wątpię, że ktokolwiek na tym jechał w DE.

Tym bardziej, że handlarz do zdjęć zasłania owe tablice - nie wiedzieć czemu :nienie:

Na czym polegają te tablice z allegro ? Wyglądają i kosztują tak samo jak te tablice zakupowane w Niemczech na czas dojazdu i rejestracji podczas wykupowania OC ?

Czyli lepiej będzie jak namówię kolegę, aby podjechał ze mną lawetą do tego gościa ? Oczywiście jak zdecyduje się na zakup.

Opublikowano
Powiedział, że kupił ten samochód na giełdzie w Essen czy jakoś tak od polaka, który mieszka na stałe w Holandii i auto stoi na holenderskich blachach. Podobno osobiście wrócił na kołach do Polski.

łooo :duh: To zaczyna się robić dłuższa historia. Auto sprowadzone z Niemiec, na holenderskich blachach ale kupione od Polaka, który na stałe mieszka w Holandii.

Zapytaj chociaż czy jak auto z Holandii to czy Vat zapłacony.

Na czym polegają te tablice z allegro ? Wyglądają i kosztują tak samo jak te tablice zakupowane w Niemczech na czas dojazdu i rejestracji podczas wykupowania OC ?

Czyli lepiej będzie jak namówię kolegę, aby podjechał ze mną lawetą do tego gościa ? Oczywiście jak zdecyduje się na zakup.

Tablice z allegro polegają na tym, że są wyrobem kolekcjonerskim, który zakładają handlarze sprowadzający auta wyrejestrowane z zachodu.Robią tak dlatego, że "niby" auto z tablicami lepiej się sprzedaje no i zawsze można wmówić "ciemnemu" ludowi, że autem wyrejestrowanym po wykupie OC na numer VIN można legalnie wrócić do domu na kołach. W rzeczywistości przy pierwszej kontroli auto idzie na lawetę a Ty otrzymujesz mandacik za poruszanie się pojazdem niedopuszczonym do ruchu + koszty lawecianki.

Jeśli chodzi o wygląd to z daleka wyglądają bardzo podobnie do oryginalnych, z tą różnicą, że nie są wytłaczane. Często widać np na autach ze Szwajcarii, że numer rejestracyjny nie pokrywa się z herbem kantonu.

Co do kosztów to nie wiem ile taki wyrób z allegro kosztuje - myślę, że w granicach 20zł.

Jeśli chodzi o powrót bez tablic to już od Ciebie zależy czy będziesz ryzykował i poniesiesz w razie co koszty tego ryzyka, czy też pojedziesz z lawetą.

• Moderatorzy
Opublikowano
Z przodem na 100% było coś nie tak - w srebrnych i srebrnopodobnych to się rzuca w oczy - i to szczególnie na zdjęciach. Tu się rzuca w oczy i nie tylko mnie jak widzę. Poza tym historia handlarska z górnej półki :norty: :norty: :norty:

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
Kup lepiej od osoby prywatnej w PL a nie od handlarza. Takiej co jeździła tym autem pare lat, wtedy mniejsza szansa na przypał i utopienie kasy, bo z tego co piszesz handlarz niezłe opowieści przed Tobą snuje ...auto kupił w niemczech na giełdzie od polaka który jeździł nim w Holandii? Śmierdzi to na kilometr, lepiej odpuść sobie to auto :)
Opublikowano

Dziękuje wszystkim za opinie i pomoc. Odpuściłem sobie po wczorajszej (kolejnej) rozmowie z nim, sam gubił się w opowieściach które mi przedstawiał. Przesłał mi jeszcze zdjęcia, o których mówił przed malowaniem.

edit: A i jeszcze jedno jak się go zapytałem o umowę z kim podpisuje to powiedział, że z Niemcem a nie z nim :) Czyli wychodzi to tak: Z Niemcem mieszkającym w Holandii, który jest Polakiem i teraz aktualnie jest w Gdańsku? :mrgreen:

1.

http://i68.tinypic.com/70al9y.jpg

2.

http://i64.tinypic.com/bf3wwm.jpg

3.

http://i67.tinypic.com/2db9vkn.jpg

Będę szukał od osoby prywatnej samochodu. Jak coś znajdę godnego uwagi to odezwę się ponownie :)