Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam szukam po forum i u wujka Google ale jest tylko opis by ściągnąć prowadnicę wtryskow. Moje pytanie brzmi jak to zrobić? Jestem właśnie w trakcie roboty i chciałem zdjąć kolektor tylko problem pojawił siw przy tych kablach co należy wypiąć by uwolnić się od tych kabli? Są jakies dwie dziwne śrubki taki odwrócony torx tylko są tak zajechane ze nie mogę ich złapać... Jak to najlepiej wykręcić?
Opublikowano

pisz mniej chaotycznie

przy zdejmowaniu kolektora każda śrubkę mozna odkręcić, łacznie z tymi dwiema małymi co trzymaja wiązke przy odmie (bo chyba o to pytasz), jest na to odpowiedni klucz (nasadka)

rada -> zaopatrz sie w lepszy zestaw narzędzi albo pojedz i dokup odpowiednia nasadkę

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
Mam wszystkie klucze chodzi o to ze te nakrętki są tak styrane życiem ze ostatnio byly dokręcone chyba kombinerkami i są strasznie zniszczone. Jedna udalo mi siw odkręcić nie byla w najgorszym stanie ale ta druga wygląda jak po wojnie i zadna nasadka jej nie chwyta. I pojecia nie mam jak ja odkręcić... Wszytko sie obkreca na niej. Vo do chaotycznego pisania wybacz... Moje skróty myślowe nieraz mnie samego dziwią :) postaram się lepej opisywać. Mógłbyś podpowiedzieć jakbodkrecic ta śrubkę znszczona skoro zadna nasadka nie pasuje juz?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak jest styrana to potraktuj ją kombinerkami, nie powinna być przykręcona nie wiadomo jaką siłą.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
No dzieki juz sobie poradziłem z tematem. Kombinerki sie obkrecaly na niej również... 5par kombinerek i tylko jeszcze bardziej sie kruszyla przykrecona jak diabli byla. Wziąłem klucz 8 i dospawalem do tej blaszki poniżej tego odwróconego torxa i ladnie odkrecilem. Jestem juz po wymianie przewodów podciśnienia z niektórymi byl problem by dojść ale się udalo teraz będę czyscil kolektor i wszystko inne po drodze z filterkami elektozawodow i odma włącznie. Dzieki panowie pozdrawiam