Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
tak delikatnie jak by gdzieś gubil zaplon zastanawiam się czy komputer się nie spieprzył bo już nie wiem co mam szukać i gdzie :shock:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

a jest mozliwosc pomylki wtyczek zasilajacych cewki?

sa kable na tyle dlugie?

wal tez zablokowales?

gura jest dobrze z tego co widze

Opublikowano
jak myslisz może przeplywka robić takie cuda z zaplonem czy bardziej obstawiać na komputer? Odpielem też sondy i nic to nie dało a jak odepne przepływomierz to chodzi lepiej
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jest u Ciebie za duzo zbiegow okolicznosci...

a wszystko wydarzylo sie po naprawie...

urwanym kabelkiem nie narobisz takiego bigosu

powiedz mi o ile zebow doregulowales rozrzad? /jesli pamietasz i na ktorym kole/

jaki masz kod silnika?

pojemnosc 1.6i- rozumiem...

vanosa rozkrecales na tylko na walku wydechowym?

Opublikowano
Popuściłem śruby na walkach od vanosów ustawiłem wszystko na blokady i poskręcałem spowrotem śruby vanosów na wałkach.Usunełem blokady i było ok do chwili powturnej rozbiurki dekla i urwania kabla.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

okejo

wszystko to jest juz maloznaczace...

zrob tak;

popusc srube od wanosa ssacego i obruc go w prawo o odleglosc 2 uch zebow kola zebatki / mysle ze 3 zeby bedzie za duzo /

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

pytales czy przeplywowka moze robic te cuda z zaplonem i zapomnialem Ci odpowiedziec ...

To zaplon robi z przeplywowka cyrki i nie tylko z nia

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A popuszczajac vanosa zebatka sie luzuje???

jesli nie to nie musisz bo tylko chodzi o przesuniecie vanosa ale w zasadzie to tylko jedna blokada a dostep jest dogodny...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

oj nie wiem ale nr N45 a jest jeszcze oprucz tego np.B18 i to tez wazne

a dla pewnosci pojemnosc jest 1600 ?

Opublikowano
1600 pojemności a tak przy okazji to trzeba przestawic vanosa na zębach a nie lepiej same kółko czytnika wałka?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

vanos jest zespolony z kolem zebatym?

kolo zebate ma zostac tak jak jest a kolko czytnika ma wczesniej atakowac na czujnik o jakies 15- 20 stopni

zobacz o co mi chodzi

gdy opisywales przebieg pracy za pierwszym razem z blokadami...

zalozyles tylne blokady a przednia do kol impulsowych nie pasowala wiec popusciles kola impulsowe i doregulowales do blokady... / Wg mnie pierwsze zalozyles blokade kol ipulsowych... gdybys najpierw zablokowal tyl to do tej blokady niezgodnosc otworow musi wyjsc na ssacym wanosie ...wszystkie benzyniaki maja ten sam punkt blokowania wydechowego vanosa ale krecac walem pierwszy ukazal sie ssacy a wydechowy byl za wysoko wiec go obruciles w prawo... /

To tu wlasnie zrobiles blad - przy przeskoku lancucha nie przeskoczy kolo impulsowe ani kolo zebate sie nie przestawi wzgledem walka rozrzadu tylko lancuch i gdybys zalozyl tylko tylne blokady , zablokowal wal korbowy i zamontowal lancuch bylo by OK a dlaczego?

mowiles ze masz blokade z pierwszego zdjecia...

na tej reklamie jest poczworne zdjecie i zrozumialem ze chodzi o lewe gorne ale to jest tylko nowy ksztalt / tu zauwazylem niezgodnosc tej blokady z twoja/ starszych blokad ktore pokazuja sie jak zejdziesz w dol / te fotki na panelach / i patrze ale na pierwszej znowu niezgodnosc...

Ty masz blokade z drugiej fotki a teraz porownaj bolce do blokowania kol czytnika na tych blokadach...o tyle wlasnie musisz przestawic kolo impulsowe ssacego vanosa...sprubuj moze najpierw o odleglosc jednego zabka a jak dalej bedzie zle chodzil to o jeszcze jednego przestawic kolo impulsowe...

spruboj wymienic u sprzedawcy ta blokade to bedziesz mogl ustawic tak jak ma byc.

jaki to silnik to po numerze vin dojdziesz w sklepie motoryzacyjnym albo w salonie BMW

czekam na happy end