Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam rozumieć że to jedno to samo auto? Jeśli tak to cena trochę taka no wysoka. Nigdy nie byłem zwolennikiem aut po wypadkach. W tej cenie poszukaj lepiej czegoś innego.

Już za niewiele ponad 200 tys można mieć 428ix GC demo.

Opublikowano
Już za niewiele ponad 200 tys można mieć 428ix GC demo.

Można też kupić 5 Skody CitiGo, ale po co? Złote porady z forum :D

Stłuczka nie wygląda poważnie, pytanie czy zostało naprawione jak należy.

Opublikowano

A no tak przepraszam lepiej mieć samochód powypadkowy ale 35i i m performance za 200 tys niż wiadoma 428i z polskiego salonu.

Fajne rozumowanie :cool2:

Opublikowano
A no tak przepraszam lepiej mieć samochód powypadkowy ale 35i i m performance za 200 tys niż wiadoma 428i z polskiego salonu.

Fajne rozumowanie :cool2:

http://picco.pl/pol_pl_Masc-na-bol-dupy-1341_1.jpg

Opublikowano

To ma być stłuczka? Auto nie ma pół przodu, poduchy wystrzelone, wszystko pogięte.

Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie ale jeśli chcesz wziąć to auto to tylko po konkretnych oględzinach wszerz i wzdłuż.

Ja osobiście bym nie zaryzykował

"Prezentowany egzemplarz jest w doskonałym stanie technicznym i wizualnym." o zgrozo :shock:

• Moderatorzy
Opublikowano

Panowie - jest specjalny dziął auto do oceny (równiez z USA) - tam trzeba wystawić auto do oceny viewforum.php?f=44. Poza tym jest kolega z forum o nicku DRAY - on sprawdza każde BMW pod względem historii serwisowej i powypadkowej.

Auto nie jest po stłuczce - spory dzwon .

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano

Błotniki nie ruszone ,maska też

Ucierpiał zderzak lampy no i pewnie chłodnica ,wentylatory,wzmocnienie czołowe pewnie i parę plastików

Martwić może wystrzelona poduszka kierowcy

Po za tym podłużnice widać całe ,silnik nie tknięty, kumaty blacharz ogarnia temat i jest igła

Prawy błotnik na rogu jeszcze widać lekko uszkodzony i pewnie on będzie lakierowany no i nowy zderzak

Wiadomo nówko to nie jest i nie będzie ale nie jest to duże uszkodzenie (widziałem nie takie igły bo dużo większym uszkodzeniu) o ile zdjęcia nie są przerabiane albo zrobione już po częściowej naprawie

No oczywiści trzeba podejść do tego samochodu bardzo ostrożnie i dokładnie posprawdzać najlepiej w ASO

Opublikowano (edytowane)
Błotniki nie ruszone ,maska tez

Ty tak powaznie? :D poducha wyje...kurtyny takze, podluznic raczej nie widac wiec nie wiem czym sie sugerujesz, do tego jeszcze pewnie walniety zawias bo wyglada jakby dolem poszło uderzenie, ktory jest chyba wazny? :) geometria, katy pochylenia etc dochodzi pytanie czy naprawiany na nowych czesciach i najwazniejsz JAK.

Tutaj masz te nieuszkodzone blotniki i maske :nienie:

http://iv.pl/images/62727559645418739401.jpeg

...a w ASO to sobie co najwyzej historie sprawdzisz i geometrie (moze), do takiego uszkodzenia to trzeba brac dobrego blacharza do sprawdzenie tej naprawy, niech on ocenia.

Edytowane przez pieron82
Opublikowano

No fakt masz rację :D

kurtyny nie zauważyłem że wystrzelona :( ,no i tego zdjęcia bez błotnika z prawej strony nie ma w linku do zdjęć

skąd masz to zdjęcie ?

Opublikowano

kurtyny nie zauważyłem że wystrzelona :( ,no i tego zdjęcia bez błotnika z prawej strony nie ma w linku do zdjęć

skąd masz to zdjęcie ?

Wujek google jak wklepiesz VIN i klikniesz w obrazy. Do tego w innym temacie Kolega pokazuje http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=163&t=291271#p2169412 jak kombinuja nawet ubezpieczalnie w USA to jest dopiero szok :duh:

Opublikowano

skąd masz to zdjęcie ?

Wujek google jak wklepiesz VIN i klikniesz w obrazy. Do tego w innym temacie Kolega pokazuje http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=163&t=291271#p2169412 jak kombinuja nawet ubezpieczalnie w USA to jest dopiero szok :duh:

O rzesz k.....a :shock: , teraz to już chyba nic normalnego nie idzie kupić szczególnie z USA-a

Zresztą u nas nie lepiej :cry:

Opublikowano
Naprawa była wyceniona na 30k USD..... to chyba troszke lepiej niz stłuczka

Pewnie wycena dla ubezpieczyciela, a nie realna ... Takie coś się zawsze opłaca, jeśli mamy możliwość naprawienia tego po znajomości/samemu i zamiast nowych części z ASO, przynajmniej niektóre elementy używane, które nie maja znaczenia czy są nowe czy nie.

Opublikowano
Ja bym nie chciał takiego, ale nie można z góry zakładać że się nie da dobrze zrobić. Wszystko się da, kwestia zaplecza finansowego i dostępu do technologii - bo zakładam że chęci oczywiście są. ;)
Opublikowano
Jeśli podłużnice dostały a tak wygląda to już nie będzie te auto. Tak się składa że metal po prostowaniu jest o wiele słabszy. W mojej firmie robimy takie awarie w maszynach po 2 prostowaniach blacha z nierdzewki o grubości 9mm potrafi się wygiąć sama pod ciśnieniem 4 bar bez przeciążenia roboczego gdzie nie prostowana 5mm by spokojnie wytrzymała.
Opublikowano
Absolutnie się zgadzam. Tak się składa że miałem okazję robić testy stali TRIP i podobnych używanych do konstrukcji nadwozi i blach karoseryjnych, i efekt umocnienie odkształeceniowego jest przeważenie jednorazowy. Jednak po zdjęciu ciężko ocenić faktyczne uszkodzenia / a tym samym co jest do zrobienia. Poza tym dalej utrzymuje że dysponując odpowiednią technologią i kwotą da się wszystko zrobić. I dalej też utrzymuje - sam bym takiego auta nie chciał, co nie znaczy że ten egzemplarz nie jest wart zainteresowania/sprawdzenia...
Opublikowano
Pewnie że da się zrobić wszystko no ale dysponując tą kwotą łatwiej znaleźć auto po stłuczce / mocnej stłuczce (a nie konkretnym dzwonie) zapłacić nieco więcej i nie rzeźbić. Po prostu takie autko zakładam ma jeździć szybko ja bym podziękował za testowanie prostowanych podłużnic przy 250km/h.