Skocz do zawartości

Nowa seria 5 G30

samson11

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdzałem teraz i w idrive nie ma nawet opcji remote3d do odhaczenia a byc powinna, wiec albo wprowadzaja klienta w bład, albo bmw z polskiego salonu jest mocno skrzywdzone.

Pzdr

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

• Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Ale jesteś w G30? Polaczyles sie z nią za pomocą aplikacji z telefonu? Bo przecież tak to działa.

BTW w niemieckim konfiguratorze jest przygotowanie do AppleCar Play i hot spot wifi. U nas oczywiście tego nie ma.

Oczywiscie Ze polaczylem samochód z connected drive, ale w samochodzie trzeba wlaczyc remote3d, ale tej opcji nie ma ( powinna byc w menu ustawien idrive --> ochrona danych )

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

Te APL czy program BMW lub Merca wsadzić se w kieszeń.

30kkm rocznie?

To jakis smiech. Ja w 10 m-cy zrobiłem ponad 40 kkm + z 10 kkm z kolegą. Gdybysmy nie jechali razem w te same miejsca juz by było spokojnie 50. Do pełnego roku jeszcze 2 miesiące a więc pewnie z 10 kkm dojdzie.

Te plany to dla ludzi, którzy oglądają swoje auta na podjazdach i parkingach przed firmami a nie do czerpania frajdy z jazdy....

:mrgreen:

Żartujesz? Ja jeżdżę praktycznie codziennie i nie przekraczam 25 tysięcy rocznie, to nie jest octavia do tyrania po Polsce ;-)

Na dalsze podróże wole samolot j wynająć coś na miejscu niż spędzać dobę w aucie

Hmmmm

Nie żartuję. Nie mieszkam w mieście z lotniskiem. Nawet gdyby, to miejsca załatwiania spraw mam w zasięgu 4-6h.

Samoloty nie wszędzie latają. Dojazd przed odlotem, konieczność bycia wcześniej na odprawie, etc.

Jeden tydzień Berlin, W-wa, Gdańsk czy Kraków.

Każda trasa po około 700-900 km

X 3 i masz 2000 km

:mrgreen:

Ja też przejeżdżam mója f11 (wcześniej f10, 2x a6 c6) po 45 tys. km rocznie.

Jak mam poleciec samolotem z Poznaia do Bamberga, Herford, Kolonii itd. Samochodem zawsze wyjdzie szybciej.

Do a a2 mam 5 min.

Dla mnie 525d to taka Octavia. Wygodne i w miarę oszczędne auto na długie podróże służbowe i kilka wypadów na narty do Austrii. 3 lata leasingu i do Żyda.

Na weekendowe wypady mam e31.

no to dyskusja zeszła na tematy... ;)

imho ~1000 km jest w sam raz na trasę autem,

dalej mimo wszystko lepiej wziąć samolot. zwłaszcza jak się jedzie rodziną, 2000 km w samochodzie :mad2: :duh:

z bmw > r1150r rockster > k1200r beaster > f30 328 sport > g30 520xd

RIP - audi S5 460PS - stolen...

Ja tez uważam ze 30 tysięcy rocznie jest akurat. Ale przecież nikt nikogo do takiej formy finansowania nie zmusza. Jak sie nie podoba to po prostu nie korzystasz z oferty :D

Sam jeżdżę około 30-35 tysięcy rocznie i uważam ze to sporo a juz na pewno nie oglądam swojego samochodu na podjeździe. Kurde, to prawie 100 km dziennie codziennie przez cały rok!

U brokerów wcale nie jest tak kolorowo, finalnie mój samochód wychodził ok 15.tys.zł taniej ( przy rabacie dealera 13,5% ), przy czym musiałbym wziąć leasing zaproponowany przez brokera.

Pzdr

W salonie mogę obejrzeć, pojeździć, pomarudzić itd. Do tego będę u nich serwisował, likwidował ewentualne szkody a na weekendy bez problemu dostawał inne demówki. W ciągu ostatnich dwóch lat objeździłem praktycznie wszystkie modele i większość miałem na weekend. Jakbym kupował u brokera to pojeździć bym mógł co najwyżej na jeździe próbnej ze sprzedawcą obok. To też należy brać pod uwagę przy analizowaniu oferty - przynajmniej ja biorę. Jest coś takiego jak relacje i moim zdaniem warto w nie inwestować (choćby dlatego, że przy likwidacji szkody mogą Ci np zderzak zamienić ze zwykłego na M-kowy albo zwyczajnie spojrzeć na Ciebie przychylniejszym okiem w wielu kwestiach). Do tego nie muszę się zastanawiać czy aby nie zwiną się z moją kasą :wink:

Jeśli broker nie jest 20 tysięcy tańszy (a niestety takiej oferty nie dostałem) to wybieram salon, w którym indywidualnie negocjowane warunki mnie satysfakcjonują. Czekam jeszcze do jutra na cenę z SA - jeśli 530 wyjdzie w cenie 520 to zdecydowanie biorę 530 :wink:

A i jeszcze jedno: gdyby ktoś był naprawdę zdecydowany - ale nie że za rok czy za pół tylko teraz - to odstąpię mu ofertę na 14% :8)

Teraz, ale za pół roku może rok może być już znacznie lepiej. Wiadomo, teraz dla pierwszych klientów nikt rabatów nie będzie rozdawał ;)

A za kolejne dwa lata będzie jeszcze taniej... A potem jeszcze taniej...

Konfigurowałem dziś G30 i jak to jest, że jak się weźmie Connected Drive Package to znika pakiet usług Connected Drive. A jak weźmie się Connected Drive Package plus, to się pojawiają wszystkie opcje pakietu Connected Drive, który jest darmowy...

Druga sprawa, to czym się różni Parking Assistant od PA Plus ? Różnica jest 2 600 zł. Warto ? Czy w Plusie jest wiecej tych kamer ?

Aha, i jechałem M550xi :D banan na twarzy. W porównaniu z moim autem nie zauważyłem zeby było jakoś specjalnie szybsze. Za to na wielki plus świetny bulgot V8. Delikatnie mówiąc jestem zachwycony. Wreszcie wydech jest taki, jaki powinien być. Podobno nie jest to dzwiek z głośników :norty:

Kolego właśnie wychodzi na to, że chyba nie jest darmowy, bo zaznaczając go konfigurator wymusza CD+Package ( a tym pakiecie dostajemy także navi, parking assistanta i ładowanie bezprz. )

Do kamer dopłacić warto, bo to zupełnie inna liga niż w serii F, kamery widzą dużo więcej, wraz ze skrętem kierownicą obraz się rozszerza, i wreszcie mogą się na prawdę przydać, przy dojeżdżaniu do przeszkody super sprawa, automatycznie się przełącza na widok " z góry ". Można zobaczyć również co się dzieje z boku samochodu i jest to bardzo fajnie zwizualizowane.

Pzdr

Aha, i jechałem M550xi :D banan na twarzy. W porównaniu z moim autem nie zauważyłem zeby było jakoś specjalnie szybsze. Za to na wielki plus świetny bulgot V8. Delikatnie mówiąc jestem zachwycony. Wreszcie wydech jest taki, jaki powinien być. Podobno nie jest to dzwiek z głośników :norty:

Jest już gdzieś dostępna M550xi do jazd testowych?

Moja Coupe'ta: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=297403

Kodowanie nowych kluczyków do E46 - EWS/immo - wyślij PW ;)

Sikora Mikolow, swiezynka, miała ca.150km przebiegu.

Posiadała tez pełny zestaw kamer, faktycznie bardzo przydatne i wiecej widać niż w F10.

Kamil, czyli przy normalnym PA mamy czujniki parkowania i kamerę z tylu pojazdu?

Tak w pakiecie ConnectedPlus gdzie masz podstawowego asystenta, jest również kamera i czujniki.

Pzdr