Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Sporo opinii, jedne jak najbardziej na TAK, inne zdecydowanie na NIE,

czy polecacie do tego autka zamontowac sekwencje lpg?

A jesli "tak" to gdzie?

Mieszkam w woj. lubelskim i jaka stacje polecacie najblizej woj. lubelskiego?

Bo Zielona Gora troszeczke za daleko ode mnie :-(

I jaki model sekwencji polecacie?

Pozdr Slawek

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja w 520 24v i w 530i mam sekwencje firmy BIGAZ sprawują się bez zażutów. Jedna przejchałem ponad 60 tysięcy drugą ponad 20 i nie ma żadnych problemów. :cool2:
Opublikowano

NIE ZAKŁADAJ ZADNEJ SEKWENCJI DO SAMOCHODU JESLI NIE CHCESZ POTEM KLNĄĆ I WYRZUCAC PIENIEDZY W BŁOTO SEKWENCJA 4500 ZŁ =OPŁ 50 ZŁ

= PO 2 MC ZACZNIE SIE KOSZMAR WYDATEK OKOŁO 4000 ZŁ NA KOLEJNYCH MECHANIKÓW KTÓRZY BEDA ROZKŁADAC RECE I NIC NIE ZROBIA LEPUIEJ PRZELICZ

SILNIK 525 MOTOR 2,5 SPALANIE BENZ 8,5 LITRA *4,22+35,87

GAZ 2 ZŁ *12 LITER +1 LITR NA 100 KM +PŁYN DO CHŁODNICY ZA 10 ZŁ NA 500 KM CZYLI KOLEJNE 2.5 ZŁ NA 100 KM =30,50 ZŁ NIE LICZE KŁOPOTÓW Z INSTALKA GAZOWA ZA KTÓRA IDZIE SZERG KŁOPOTÓW

PRTZELICZ ILE ZAOSZCVZEDZISZ TEORETYCZNIE??

MIAŁEM WCZESNIEJ 316 SPALAŁA 10-11 LITER INSTALKA ZA 2000 ZŁ

+DOŁOZYŁEMDO TEGO SPORO POMPA PALIWA 600 ZŁ, ZATARŁEM, REDUKTOR BRC [bAD]....OŁ ZA 550ZŁ , DUZO PŁYNU DO CHODNICY NON STOP SERWIS I TAK SZŁA KASA JAK TO ZACZOŁEM PRZELICZAC TO SIE ZACZEŁEM [bAD] TERAZ LEJKE BAK ZA 330 I ROBIE 980 KM POWODZENIE NIE DA SIE ZAOSZCZEDZIC NA GAZIE ZWAZYWSZY ZE PO WAKACJACH PÓJDZIE AKCYZA NA GAZ KOSZT OKOŁO 2,50-2,80 (W MAŁOPOLSCE) . JESLI MASZ SAMOCHÓD NAFASZEROWANY ELEKTRONIKA OMIJAJ GAZ Z DALEKA (2 MC SPOKIJNEJ JAZDY I POTEM KOSZMAR) GAZ MOZNA ZAŁOŻYC DO FIESTY ROCZNUK 1991 I MOZNA SPOKOJNIE JEZDZIC

POZDRAWIAM

GIGANT

Opublikowano

GIGANT, PO PIERWSZE NIE KRZYCZ !!!!!

Po drugie, to się człowieku zastanów, gdzie dajesz auto do założenia gazu, bo widzę, że trafiłeś fatalnie. Znakomita większość ludzi po założeniu LPG tylko leje gaz i jeździ... Różnica jest tylko na przeglądzie i to wszystko.

Po trzecie, jak założyłeś do BMW gaz za 2000zł (II generacja), to sam się prosiłeś o kłopoty...

Kai
Opublikowano

wszystko zalezy od tego ile bedziesz jezdzil swoja BAWARKĄ ;)

jezeli sporadycznie to niema sensu , jezeli codziennie naginasz dp pracy po 50 lub 100 km to warto choc z drugiej strony szkoda tak dobry silnik katowac gazem ... ogolnie jestem za NIE ale decyzja nalezy do kazdego

dobry gaz to ok - 4500 - 5000 - warto to sobie przekalkulowac przez zalozeniem

Opublikowano

Wczesniej mialem Vectre A 2,0 8v w gazie i robilem nia ok 50000-60000/rok

Spalala gazu ok 10-11 na trasie i ok 14-15 w miescie.

Teraz bema spala mi benzyny ok 10 na trasie i ok 13-14 w miescie przy bardzo spokojnej jezdzie. Tyle ze tankuje paliwo importowane po 3,60 za litr.

Z powodu duzych kosztow przejazdow przebieg roczny jestem w stanie ograniczyc o 50% max.

Tak wiec z punktu widzenia ekonomiocznego to czysty zysk, ale wlasnie boje sie ze zaczna sie klopoty jesli wmontuje sekwencje, przebieg mojej bemy to 265000km.

Co do wzrostu cen gazu to calkiem mozliwe, ale nie wierze ze benzyna w tym czasie tez nie zdrozeje.

Prosze wiec wlascicieli "5" 2,5 vanos o opinie, ale tych co posiadaja sekwencje w swych autach, czy sa klopoty takie straszne czy wiecej oszczednosci niz klopotow?

pozdr Slawek

Opublikowano
To wszystko zalezy od montażu,kto i jak to zrobi.Ale raczej z sekwencja to nie powinny sie zadne cuda dziac i bedzie więcej oszczędności niz kłopotów.
Opublikowano
Prosze wiec wlascicieli "5" 2,5 vanos o opinie, ale tych co posiadaja sekwencje w swych autach, czy sa klopoty takie straszne czy wiecej oszczednosci niz klopotow?

Więc mam 2,5 vanos na sekwencji. Problem polegał na tym, że zgłosiłem się najpierw do złego warsztatu. Bawili się z instalacją (regulacją) 8 dni pod rząd i nic, nie umieli. Kazałem instalację wymontować i pojechałem tam, gdzie miałem trafić od razu. Wsadziłem w silnik 350zł, żeby chciał jeździć na Pb po tych patałachach. Potem po założeniu auto chodziło jak na Pb. Potem w ramach gwarancji miałem wymienione wtryskiwacze i jeżdżę dalej. Uważam, że warto...

Kai
Opublikowano

Daj mi adres i kontakt do tego zakladu, jesli masz. Zadzwonilbym i pogadal z kims od Nich. Gdzies tu na forum polecano zaklad w Zielonej Gorze, moze ten Twoj blizej. Jesli montuja cos takiego co blisko mnie da sie wyregulowac to moze warto pomyslec. A i jeszcze jedno moj przebieg 268000 nie jest za duzy by zmienic mu paliwo na gaz, ile Ty miales w momencie montazu?

pozdr Slawek

Opublikowano
pracować poprawnie będzie każda instalacja, pod warunkiem że będzie poprawnie założona.proponuję tobie popytać wśród sąsiadów i znajomych bo może się okazać że masz prawie po sąsiedzku dobrych gazowników.nie szukaj za daleko, bo później będziesz musiał jeździć na przeglądy gwarancyjne lub odpukać reklamacje. popytaj na forum http://obd2.pl/obd2/index.php

EFES Kebab House - Najlepszy Kebab w mieście!!!

http://img470.imageshack.us/img470/4254/efeswq6.jpg

Opublikowano
mam bume 525i vanosa z 92r. z sekwencją BRC niewiem ile poprzedni własciciel pojezdził na tym gazie ale ja zrobiłem około 30000tkm. i chodzi super zero problemów.polecam instalacje BRC GENIUS 1600...[/b]
Opublikowano
a ja mam 2.0 24V Vanos na instalce II gen z elektronika Autronic. zero problemow. jestem bardzo zadowolony. Jak kupowalem auto mialo 1 generacje gazu, sam montowalem elektronike. Rowniez uwazam ze kazda instalka bedzie dzialala dobrze jesli jest zamontowana prawidlowo. Wiekszosc gazownikow to partacze ktorzy o gazie wiedza tyle ile jest napisane na 1 stronie A4, instrukcji montazu.
Opublikowano

Hej

mam jedna dobra rade jak bedziesz szukal zakladu to rozmawiaj duzo z klientami zanim sie zdecydujesz bo pozniej mozesz miec problemy. Oni powiedza czy sie znaja ci mechanicy czy tylko potrafia dobrze oczy mydlic bo predzej czy pozniej wszystko wylazi

Pozdrawiam

Opublikowano

Więc mam 2,5 vanos na sekwencji. Problem polegał na tym, że zgłosiłem się najpierw do złego warsztatu. Bawili się z instalacją (regulacją) 8 dni pod rząd i nic, nie umieli. Kazałem instalację wymontować i pojechałem tam, gdzie miałem trafić od razu. Wsadziłem w silnik 350zł, żeby chciał jeździć na Pb po tych patałachach. Potem po założeniu auto chodziło jak na Pb. Potem w ramach gwarancji miałem wymienione wtryskiwacze i jeżdżę dalej. Uważam, że warto...

gdzie zakłądałeś gaz ?