Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Na wstępie chciałbym się przywitać ponieważ jestem tu nowy. Kupiłem jakiś czas temu e34 turasa z m50b20 + vanos 95r (wcześniej była e34 m20b20 + wieczne problemy). Po wielu lekturach na temat m50 i wielu rozmowach postanowiłem zakupić auto właśnie z tym silnikiem. Na początku użytkowania nie miałem z nim żadnych problemów. Odpalała praktycznie na dotyk, później było coraz gorzej zaraz po odpaleniu telepało całą budą przez około 10 sekund później było w miarę ok. Pewnego dnia już jej nie odpaliłem, hol do znajomego mechanika, wymiana czujnika wału ponieważ posypał mu się w rekach, lecz nadal nic. Zalał gazu (dodam ze mam gaz stara generacje lecz jej nie używam) o dziwo odpaliła na gazie, po przełączeniu na benzynę chodziła normalnie. Jakiś miesiąc było względnie dobrze czyli odpalałem na benzynie, telepało, chwile czekałem i było ok. Postanowiłem wymienić uszczelkę pod pokrywa + świece ponieważ gniazda miałem zalane olejem. Myślałem ze to możne być powód lecz niestety nic to nie dało. Od dwóch dni jazda na benzynie była czymś masakrycznym (strzały w kolektor brak mocy) cale szczęście ze mam te grzybki. Dodam ze jazda na gazie była idealna, płynna, bez szarpania. Postanowiłem wymienić pompę paliwa (pomyślałem ze może za uboga mieszanka dlatego strzela i po odpaleniu nierówno chodzi). Niestety teraz wogole nie zapala. Na gazie odpalił, lecz zamarzł reduktor. Sprawdziłem czy paliwo dochodzi na listwę, ponieważ pomyślałem ze może zamieniłem wężyki ( mimo iż oznaczyłem je sobie) leci piękny strumień. wiec paliwo na listwę dochodzi lecz nie chce zapalić. Skończyły mi się już pomysły dlatego proszę was koledzy o pomoc. Pozdrawiam.