Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie do wymiany mam lacznik elastyczny wału autko kombi z 2.5l silnikiem pytanie jest takie czy od innego modelu bedzie pasowal ten lacznik. szukalemna forum ale nic nie znalazlem pozdrawiam
Opublikowano
Szarpanie przy ruszaniu i wchodziłem do kanału i widzialem już wybite dziury co jest przykrecony i wał ma duży luz na tym laczniku
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam szanownych forumowiczów, mam pytanie odnośnie nieszczęśliwego łącznika elastycznego wału. Wizualnie łącznik jest w stanie idealnym ale jak zaczynam ruszać energicznie kołem to cały układ stuka a łącznik minimalnie ma luzy tam gdzie są te tulejki.Czy ten łącznik ma być na sztywno ??? Dodatkowo mam coś takiego jak dojeżdżam do ronda zwalniam do ok 20-30 km skrzynia automat dodaje gazu i nagle taki głuchy stuk czy to jest właśnie ten łącznik ???

Proszę o jakieś nakierowanie ponieważ jest to uciążliwe. Dodam że jak jadę na manualu to dodając, ujmując gazu też występują głuche stuki.

Czy tak ma być ???

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nie ma być żadnych styków. Jeśli łącznik ma luz to go wymień bo nie ma mieć żadnych. Sprawdź na rolkach w skp skąd dochodzą sztuki czy dyfer sprawny lub przegub między wałem a flansza dyfra.