Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

dzisiaj przy okazji czyszczenia przetwornika ciśnienia, po złożeniu wszystkiego pomyślałem ze zerkne na przepustnice, ktora czyscilem 2mies. temu. Odpaliłem auto, wyjalem rure. Przepustnica była cały czas otwarta, a przy dodawaniu gazu do 2, 2.5 i 3tys obrotów w ogole sie nie ruszała, zero reakcji. Jedyne co było widać to pryskający czarny syf ze srodka. Czy ona tak powinna sie zachowywać?

Z gory dziekuje za pomoc.

Opublikowano

widze ze kolega Kaamil zielony jak trawa na wiosne...

to nie przepustnica a klapa gaszaca zamyka sie podczas wyłączania silnika tzn masz 120d z DPF

Opublikowano
jest jak wyzej napisałem to klapa gasząca nazewnictwo jest błędne dziala 0-1
Opublikowano

Żeby nie zakładać kolejengo tematu dodałem po ukośniku kolejny wątek...

Ostatnio zauważyłem niepokojące wskazania ekonomizera... Na pierwszym biegu jak ruszam i przyśpieszam to pokazuje mi powyżej 30l/100km. Wczesniej tego nie było. Co mogło się stać? Ogólnie na prostej drodze jestem w stanie np na 4, jadąc 60 uzyskać 6l, ale to jest przy minimalnie wcisnietym pedale. Ewidentnie coś jest nie tak.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Jak nie masz komputera przyjedz to ci podlacze i powiem co w jakiej jest formie
Opublikowano
Tak dla informacji dla innych. Po podłączeniu wyszło, że przepływka. Jutro przychodzi nowa. Zamontuje i powinno już śmigac.
Opublikowano
Przepływka wymieniona, spalanie zdecydowanie lepsze, ale widać że coś jest jeszcze do poprawy. Jak przyjdzie pogoda to wyczyszcze DPF.
Opublikowano
Przepływka wymieniona, spalanie zdecydowanie lepsze, ale widać że coś jest jeszcze do poprawy. Jak przyjdzie pogoda to wyczyszcze DPF.