Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Proszę szanownych kolegów o jakieś sugestie w jaki sposób otworzyć auto od jakiejkolwiek strony. Aku rozładowane do zera, zamek kierowcy uszkodzony. Zrobiłem mały wywiad i słyszałem, że możliwe jest podniesienie auta i podpięcie się od spodu pod maską jednak z racji, że auto stoi przy krawężniku oraz obok innych aut chyba jest to niemożliwe..

Czy uda mi się podłączyć zasilanie przez oświetelenie tablicy rejestracyjnej? Jeśli tak to czy jest różnica czy będzie to przednia czy tylna?

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano
haha podświetlenie przedniej tablicy wg mnie to dobry pomysł :D na pewno się uda :D ale teraz na poważnie. próbowałeś może otworzyć bagażnik kluczykiem? i dostać się tamtędy? nie wiem jak jest z tym podpinaniem przez tablicę ale nie ryzykowałbym chyba takiego prądu przez moduł świateł puszczać żeby coś się nie zjarało. ale tak jak pisze nie jestem tego pewien na 100%
Opublikowano
Jak masz rozładowany do zera i chcesz się podpiąć pod oświetlenie tablicy to dobrze by było go ładować klasycznym prostownikiem ale małym amperażem np 2 A i mieć nad tym nadzór . Większość nowoczesnych elektronicznych zasilaczy to jak napięcie jest mniejsze jak 10V to nie chce ładować bo myśli że to aku 6V

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Kolego faliszewice pomysł bardzo dobry, o ile nie genialny. tylko trzeba by było mieć prostownik z manualnym nastawnikiem amperażu. :) kiedyś jak z ciekawości wpisywałem taki wątek spotykałem się z wpisami o uszkodzonym module świateł. bo niestety najpopularniejsze są prostowniki z automatycznym regulatorem natężenia. które początkowo puszczają spory prąd. osobiście używam z manualnym nastawnikiem :D jeśli kolego fff316 posiadasz taki prostownik to polecam ten sposób. a jeśli nie to próbuj bagaznikiem :P