Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Posiadam BMW E39 2001r. 3.0D.

Nie posiadam 6-plytowej zmieniarki w bagażniku, jedynie standatdowe radio na desce - bussines cd.

Złącze jakie posiadam to kostka, chyba Quadlock.

Problem polega na tym, że podłączyłem emulator Dension GW33BM4, wszystko niby działa, zmieniarka też, ale nie działa zmienianie folderów. Pendrive jest podłączony pod Densiona, foldery mają po kilka mp3, nazwane od CD1 do CD6. Sformwatowane w Fat32, próbowałem 3 różne pendrive. Nie działa. Odtwarza wszystkie utwory pomieszane, to z jednego, to z drugiego folderu.

Wg. Instrukcji muszę odłączyć fabryczny odtwarzacz cd, tylko pytanie jak to zrobić? Złącze quadlock jakie mam, ma dwie wtyczki 8pinowe. Pierwsza wyciągana wtyczka to głośniki, tak pokazuje schemat. Z resztą po odłączeniu nie słychać muzyki. Druga wtyczka jest na stałe, wg schematu jest tam m. Inn IBus, gnd, tel, amplifier, backlight remote, +12v... czy idzie usunąć jeden z tych kabli, tak żeby odtwarzacz przestał grać. To pomoże? Ktoś miał podobny problem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam Dension PRO i podłączałem go do e46 z navi 16:9 MK4 ze zmieniarką. Odłączyłem dwie wtyczki od zmieniarki, jako że ma być odłączona. Kable schowałem i tyle. Resztę podłączyłem tak jak w instrukcji. Wypiąłem wtyczkę ze wzmacniacza i wpiąłem do wzmacniacza dostarczoną od Densiona. Wypiętą wtyczkę wcisnąłem z drugiej strony kabla od wzmacniacza. I to chyba tyle. Co do odtwarzania, to tak jest. Jak wsadzasz pendriva to on czyta wszystkie utwory po kolei ze wszystkich katalogów. Jeżeli chcesz słuchać konkretnego katalogu to trzeba go wybrać z menu. Jak nazwiesz katalogi CD1 do CD6 to one nie będą przypisane do przycisków na navi. Przynajmniej ja nie umiem tego zrobić.
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Odkopuję temat, ale problem rozwiązałem.

Pytałem na początku jak usunąć odtwarzacz z deski, żeby go nie czytało, bo myślałem, że to się z sobą gryzie, a w instrukcji było napisane, żeby odłączyć zmieniarkę.

Otóż nie. Dension nie wymaga żadnego kombinowania. Emulator podłączamy zgodnie z instrukcją, czyli pod kostkę, gdzie jest podłączana zmieniarka bagażnika. I działa. Odtwarzacz CD działa równolegle.

Co do mojego problemu, wystarczyła wymiana na inny model. Nie wiem, czy miałem wadliwy, czy po prostu nie pasował do e39, mimo że zapewniano, że pasuje.

Ten Dension, w którym nie działało zmienianie folderów był czarny i miał w sobie jack 3,5mm.

Wymieniłem na ten droższy, bez aux, ale z Bluetooth, kolor niebieski.

Emulator podłączony z instrukcją w 5min, działa zmiana folderów. A po wyjęciu pendrive, to możemy sparować nasz telefon z Densionem. Po prostu wyszukujemy urządzenie, wpisujemy kod i już działa. Wystarczy mieć włączony Bluetooth i po odpaleniu radia, jak się przelaczy na mode densiona to już działa. To chyba najlepsza opcja na słuchanie muzyki w e39, bez żadnych chińskich ekranów i radia z marketu z zaślepkami, bo to strasznie wygląda :)

Pozdrawiam

Opublikowano
Ten czarny to 500 S i dlatego nie działał ,bo nie jest do Twojego auta.Ten Blueway jest i dlatego śmiga.Już nie chce pytać gdzie kupowałaś ,bo pewnie tam gdzie wszyscy :):)
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco