Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

chciałem przeczyścić laser w zmieniarce, bo od czasu do czasu się przytnie ale mam problem z jej wyjęciem....czy muszę rozebrać cały tunel żeby się do niej dorwać? Próbuję od strony podłokietnika wyjąć plastik nad zmieniarką (taki z podłużnym schowkiem) i za cholerę nie chce się ruszyć ;/

Trochę siły i poszło, teraz widzę, że wokół zmieniarki jest taka metalowa kieszeń. Nie wiać, żeby coś tą zmieniarkę trzymało, jest tam jakby wsunięta a za cholerę nie chce się wyciąnąć. Ktoś ma jakiś pomysł?

Tak na marginesie ... mam radio bmw navigation system z czytnikiem mk4 w bagażniku. Czy napęd w jednostce głównej na desce rozdzielczej, powinien czytać mp3??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

Tutaj masz instrukcje montazu zmieniarki - CD ( Pdf-a ) :D

http://etk.bmwsar.ru/eba_docs/6481de.pdf

Na stronie Nr. 10 - pokazuje zmieniarke ktora przykrecona jest do metalowej kieszeni ( 083 0135 Z )

Na stronie Nr. 9 - pokazana jest metalowa kieszen , ktora jest przykrecona do tunelu ( 083 0125 Z )

Pozdrawiam Andrzej
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

tak czy siak bez demontażu tunelu się nie będzie

.... w instrukcji montazu zmieniarki CD - w j.angielskim , jest dokladnie pokazane jak zdemontowac ......

Podaj prosze adres mailowy na PW - to wysle instrukcje BMW - Pdf-a ( j.angielski )

http://fs5.directupload.net/images/160127/temp/r9me29fc.jpg

kiknij na zdjecie ! zeby powiekszyc

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano

U mnie w napędzie głównym nie czyta płyty ... w zmieniarce przełącza piosenki ale nie ma muzyki tylko słychać charczenie, więc pewnie mi nie odtworzy :(

W schowku znalazłem wczoraj kabel do iPoda, po podpięciu iPod się załącza ale muzyka nie gra, zmieniając funkcje nie mam żadnego wejścia liniowego w opcji...ktoś wie czy to w ogóle zagra? Cięzko pewnie stwierdzić, bo nie wiadomo do czego ten kabel jest podpięty...a może to seryjnie tak wychodziło?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

U mnie czyta:) tzn nie główny napęd tylko zmieniarka. Ale czyta

U mnie w napędzie głównym nie czyta płyty ... w zmieniarce przełącza piosenki ale nie ma muzyki tylko słychać charczenie, więc pewnie mi nie odtworzy

Panowie ! .... a moze bedziemy pisac na temat - E83 wyjęcie zmieniarki z podłokietnika

.... kto chce dalej pisac na inny temat to bardzo prosze .... ale w ten sposob odbiegamy od tematu

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano

To ja tak na szybko żebym opierdzielki nie dostał...mp3 żeby czytało musza miec odpowiedni bitrate. Wiem ze jak ja wypalałem to musiałem konwerterem zmniejszyć.

Tzn nie próbowałem na oryginalnym bitrate'cie bo gdzieś na zagranicznym forum czytałem ze musi byc chyba 252 ale doczytaj bo nie pamietam.

Sorry juz spadam i nie zaśmiecam:)