Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejne auto przesłane do oceny przez kolegę.

Auto przyjechało z przetartym prawym bokiem (błotnik, drzwi, urwane lusterko...) kolega ma zdjęcia, został poinformowany o tym na wstępie. Na ostatnim badaniu technicznym w 2015r miała niby 233kkm. W DE niby serwisowana.

Tapicerka zmieniona (do Pl przyjechała na Sportach w szmatce), ale dziwnie bo tyły przednich foteli powinny być chyba też brązowe??? Czy kierownica w tym modelu powinna być zszyta z trzech elementów czy z jednego? Chodzi o przeszycia (na godzinie 11 i 1)...

Ktoś widzi coś jeszcze? Może ma jakieś informacje o niej?

Link http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-ID6ygm7X.html

Z góry wielkie dzięki.

Vehicle Identification Number WBAPX31050CX39225

Type PX31

Model 520d Ol - EUR

Development Code E61 (MUE)

Chassis TOUR

Steering LL

Doors 5

Engine N47

Displacement 2.00

Power 130

Drivetrain HECK

Transmission AUT

Color Schwarz 2 - 668

Upholstery Stoff Fluid/anthrazit - ALAT

Production Plant DINGOLFING

Production Date 2007-09-17

Options

1CA Selection Cop Relevant Vehicles Selektion Cop Relevanter Fahrzeuge

1CB Co2 Content Co2 Umfang

2HH Lt/aly Wheels Radial Spoke 244 Runf Lm Raeder Radialsp. 244 / Nl

205 Automatic Transmission Automatic Getriebe

255 Sports Leather Steering Wheel Sport-lederlenkrad

320 Model Designation, Deletion Modellschriftzug Entfall

354 Green Stripe Windscreen Gruenkeil-frontscheibe

386 Roof Rail Dachreling

4BY Fine-wood Trim Bamboo Grain Anthracite Edelholzausf.bambus Maser Anthrazit

423 Floor Mats, Velour Fussmatten In Velours

428 Warning Triangle Warndreieck

430 Int/ext Rr Vw Mirror W Aut Anti-dazzle Innen-/aussenspiegel Aut.abblendend

431 Interior Rr Vw Mirror W Aut Anti-d Innenspiegel,automatisch Abblendend

442 Cupholder Getraenkehalter

481 Sport Seats F Driver/front Passenger Sportsitze Fuer Fahrer/beifahrer

488 Lumbar Support Driver/front Passenger Lordosenstuetze Fahrer/beifahrer

494 Seat Heating F Driver/front Passenger Sitzheizung Fuer Fahrer/beifahrer

502 Headlight Washer System Scheinwerfer-waschanlage

508 Park Distance Control (pdc) Park Distance Control (pdc)

522 Xenon Light Xenon-licht

524 Adaptive Headlights Adaptives Kurvenlicht

534 Automatic Air Conditioning Klimaautomatik

544 Cruise Control With Braking Function Geschwindigkeitsregel. Mit Bremsf.

6AA Bmw Teleservices Bmw Teleservices

6AB Control Teleservices Steuerung Teleservices

606 Navigation System Business Navigationssystem Business

612 Bmw Assist Bmw Assist

616 Bmw Online Bmw Online

633 Prep.mob. Ph. Business Bluet.interf. Handy Vorb. Business/bluetooth-sch.

676 Hifi Loudspeaker System Hifi Lautsprechersystem

698 Area-code 2 Area-code 2

7RP Advantage Package Advantage Paket

7SN Navi Business W.handyprep.bluetooth Navi Business M.handyvorb.bluetooth

8SA Country Spec. Release Of Navigation Laenderspez. Navi.-freischaltung

8SC Country Spec. Release Of Teleservice Laenderspez. Teleservicefreisch.

8SP Cop Control Cop Steuerung

8S8 Country Spec.navi Control (acc) Laenderspez. Navi Zust. (fuer Acc)

801 Germany Version Deutschland-ausfuehrung

818 Main Battery Switch Batteriehauptschalter

863 Europe/dealer Directory Service Kontakt-flyer Europa

879 German / On-board Documentation Deutsch / Bordliteratur

Standard Equipment

346 Chrome-line Exterior Chrome Line Exterieur

548 Speedometer With Kilometer Reading Kilometertacho

851 Language Version German Sprachversion Deutsch

Opublikowano
Wiem. Elementu typu kamera cofania, pełne wyposażenie w ogóle pomijam. Tak jak pisałem auto nie dla mnie. I tak odrzucam 99.9% ogłoszeń jakie przesyła kolega. Sprawdzimy jej historię i podjedziemy chyba obejrzeć. Mamy blisko więc nawet z czystej ciekawości....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zwróć też uwagę, że właściciel sprzedaje auto po 6 miesiącach, czyli najszybciej jak się da aby nie płacić podatku dochodowego.
Opublikowano
Widziałem, widziałem. Ale to auto jeszcze jakoś w miarę wygląda w tym całym zalewie szamba. No i mamy tam 90km. Czekam jeszcze na skany KS. Zobaczymy to serwisowanie w ASO...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Patrząc na tylny prawy zagłówek od tyłu mam wrażenie, że tapicerka nie była zamieniana tylko zostało to obszyte od nowa.

Kierownica też obszyta

Opublikowano

Dzięki DRAY. Diabli wiedzą. Auto i tak chyba spuszczamy w kanał bo dostaliśmy własnie zdjęcia KS. Wszystko ładnie pięknie...

http://static.pokazywarka.pl/i/6271178/909777/1.jpg?1453798318

http://static.pokazywarka.pl/i/6271178/194045/2.jpg?1453798318

http://static.pokazywarka.pl/i/6271178/363013/3.jpg?1453798318

http://static.pokazywarka.pl/i/6271178/432555/4.jpg?1453798318

Aż do tego miejsca i zmiany właściciela w DE...

http://static.pokazywarka.pl/i/6271178/426671/5.jpg?1453798318

Po wklepaniu danych z pieczątki w necie wyskakuje Zakład Usług Komunalnych http://www.tbz-flensburg.de/ueber-uns/ . W T F !!! :mad2:

Opublikowano

Jak najbardziej rozumiem DRAY. Tym bardziej w tym budżecie... Rozumiem pieczątki z nieautoryzowanych warsztatów, ale Zakład Oczyszczania Miasta trochę dziwnie wygląda tym bardziej że nie mają oni żadnej stacji kontroli pojazdów ani nic w tym stylu. Poza tym masz pewnie rację z tą obszytą tapicerką.

Może jestem zbyt negatywnie nastawiony do tych wszystkich aut ale osobiście wolałbym zabrać kolegę do DE i tam kupić bezpośrednio...

Dzięki serdeczne za pomoc po raz kolejny :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wygląda jakby gość sam robił te przeglądy albo jego kolega i podbijali pieczątką z pracy. To nie musi jej skreślać.
3A0jS9b.png
Opublikowano

Dzisiaj wkońcu zdecydowaliśmy się podjechać i obejrzeć to auto. Ogólnie M A S A K R A... Pomijam już fakt że auto w środku było tak brudne że szkoda gadać. To jest do ogarnięcia. Malowany cały prawy bok, beznadziejnie z zadzierającymi się odcięciami pod chromowanymi listwami zgarniającymy. Malowany i szpachlowany tylny lewy błotnik z masakrycznym odcięciem we wnęce drzwi tylnych. Malowana maska ale już dość dawno. Wnętrze obszyte ale tak już przyjechało z DE na 100%. Kiepskiej jakości skóra albo ekoskóra. Liczyliśmy się z wymianą jej na oryginał. Fotel kierowcy zmęczony. Tapicerka strasznie poprzebarwiana i brudna. Silnik pracuje ok. Reszty mechaniki już nie sprawdzaliśmy po obejrzeniu blacharki i wnętrza. Nie było sensu. Przebieg wydaje się w miarę realny. Co do papierów auto kupione z placu a nie jak zapewniał sprzedający bezpośrednio od właściciela. Cztery ostatnie wpisy w KS lipne i zrobione przez kogoś kto nie miał dostępu do bazy BMW bo zrobił lipne wpisy chociaż auto w tym czasie było nadal serwisowane w ASO z ciągłością do 23.11.2012 i przebiegu 167492km. Następny wpis 02.03.2014 i 204701km.

Ogólnie to pewnie nawet po wcześniejszych postach nie pojechalibyśmy go obejrzeć ale auto ma jeden duży plus. Mianowicie w 2010 roku przy przebiegu 117000km miało wymieniony w ASO silnik na nowy. Niestety nowy silnik w dobrej kondycji nie rekompensuje ogólnego stanu auta. Przynajmniej nie w tej cenie gdyż doprowadzenie go do stanu przypominającgo moje e61 pochłonęło by dużo pieniędzy.

Mam nadzieję że komuś pomoże ten mój skrót z oględzin.

Opublikowano

No ja jestem z Leszna, tj 20km od Góry i do nas do miasta to wszystko przyjezdza. Ani yo jezdzic ani parkowac nie potrafią ale to juz standard jak sie z wioski do miasta przyjedzie :D no tam w tych okolicach jest duzo dziupli, ogolnie auta tam lubią znikać a z Leszna jak jakies auto ginie to najcześciej sie w DGR znajduje. No oczywiscie nie wszyscy pewnie tam mają lepkie ręce ale nie znam porządnej osoby z tamtych rejonów niestety.

a co do auta to coś własciciel mówił na temat tej książki czy jak zwykle "ja nic nie wiem"? Bo książka jest sfałszowana tak?

Opublikowano
Wiesz co ogólnie to wydaje mi się że o książkę nie ma go co podejrzewać. Raczej znalazł tanie lekko uszkodzone auto u Turka w De i myślał że zrobi dobry biznes. Ogólnie koleś spoko. Praktycznie to co chcieliśmy wysyłał bez problemu. Miał zdjęcia uszkodzeń itd.