Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
Opublikowano
Fabrycznie montaż tych dwóch elementów po bokach jest przewidziany za pomocą kleju więc jeśli tak jest przyklejony to zderzak do malowania. Chyba że zastąpić klej jakąś taśmą dwustronną, ale to też nie gwarantuje że uda się zdjąć bez szkód..
Opublikowano

U mnie jest przymocowany dokładnie w taki sposób jak tutaj:

http://f30.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1126851

Czyli są dwie śruby na samym środku oraz uchwyty po obydwu stronach wkręcane w oryginalny zderzak od spodu.

Nie używałem kleju, ani taśmy dwustronnej.

Dokładkę można zdjąć, ślady będą tylko od spodu zderzaka.

Edit:

Co do pierwszego pytania:

- trzeba unikać wysokich krawężników

- trzeba uważać na podjazdy, zjazdy w garażach podziemnych itp. bo zmniejsza się maksymalny kąt natarcia

Zalecam mocowanie bez klejenia i taśmy.

Podczas ostatnich wakacji, połamałem splitter, bo zaczepiłem o prowadnicę do bramy automatycznej (przed bramą było zagłębienie do odprowadzania wody). Wyrwało śruby ze środka, część uchytów i połamało splitter, ale sam zderzak został nietknięty. Przy mocowaniu na stałe ze zderzakiem, uszkodzenia mogły by być większe :? W każdym razie polecam, bo auto agresywniej wygląda. Ja kupiłem drugi splitter :mrgreen:

http://i68.tinypic.com/15xafe1.jpg

Opublikowano

U mnie na solidny klej jest przymocowany dodatkowo, gdyż się zaczął ruszać . Teraz jest sztywny.

Zapewne przy uderzeniu może mi wyrwać zderzak ,ale staram się uważać :wink:

Co do śladów to tak Randall pisze zapewne zostaną jakieś gdy się używa kleju .

Niestety na minus trzeba zaliczyć to ,ze jest jednak sporo niżej od seryjnego , wyjazd z garażu na wprost jest przynajmniej u mnie niemożliwy , musZe to robić skosem :mrgreen:

Plus to wiadomo- wyglada bardziej agresywnie , ale to kwestia gustu oczywiście .

Miałem jeszcze obniżać auto ,ale się trochę obawiam ,ze się będzie bardzo cieżko wtedy poruszać...

89fd7c4724419b3am.jpg
  • Moderatorzy
Opublikowano
A jak myślicie malować ? Mi najbardziej podoba sie dół w kolor a elementy z lewej i prawej strony na czarno.. Chyba kolega wyżej tak zrobił..
Opublikowano

Rzeczywiście fajnie wyglada pomalowane jak Dzesio,ja niestety mam cały czarny i teraz już nie chce mi się chyba ściągać i malować.

Mogłem pomysleć wcześniej :|

89fd7c4724419b3am.jpg
Opublikowano

Ten spliter super sprawa ale przez to chyba jest mniejszy prześwit? :roll:

Ja u siebie bym pewnie nie zrobił chociaż gdyby to faktycznie wyglądało zabójczo to może :mrgreen:

• 2 lata później...