Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich: Mam pytanie dotyczące pompy (zaworu) dodatkowej obiegu płynu, szukałem w sieci ale nie wiele znalazłem na temat pompki. Zauważyłem że od dłuższego czasu dodatkowa pompa dziwnie pracuje załącza się i wyłącza i to co sekundę nie przypominam sobie aby tak wcześniej pracowała. Jak by ktoś mógł mi wyjaśnić o co tu chodzi, albo sprawdzić u siebie byłbym bardzo wdzięczny.Dodam też że to ustrojstwo znajduje się z stojąc przodem do silnika po prawej stronie przykrecony do podłużnicy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

diagnostyka była? jakieś błędy

napisz do kolegi "speed1211" on ma taki silnik i ją chyba wymieniał

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
u mnie w m54 jest tak samo pompka działa tak jak by pulsacyjnie ale mam założoną właśnie z 2,0d i jak jej dotknę to zachowuje sie właśnie tak jak opisujesz tak jakby co chwile pompowała
Opublikowano

Diagnostyka była po za jednym błędem jaki mam od kupienia auta (uszkodzenie wewnątrz sterownika) co nikt nie wiem co jest przyczyną tego błędu nawet w serwisie bmw powiedzieli że to standard,po za tym nie ma żadnych błędów.

luki55 dokładnie tak pulsuje cały czas nie sprawdzałem jeszcze co się będzie działo po włączeniu ogrzewania na Max lub wyłączeniu.

termostaty mam nowe założone w aucie jest ciepło.