Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Poszukuje od niedawna e28 lub e30 raczej jako zabawka i auto do rekreacji więc nie potrzebuję klatki w srodku.

Wpadł mi ten egzemplarz w oko. Widzialem, że już w wakacje był wystawiany za 20000 i nie poszedł. A wydaje mi się, że cena jest niezla.

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-bmw-e28-ID6ygpqL.html

VIN

by1008031

Przy rozkodowaniu pokazuje, że auto to dwu drzwiowa e30 z USA???

Za wszelaką pomoc dziękuję.

Vehicle Identification Number WBAAB540XE1008031

Type AB54

Model 325e - USA

Development Code E30

Chassis LIM

Steering LL

Doors 2

Engine M20

Displacement 2.70

Power 125

Drivetrain HECK

Transmission MECH

Color Delphin Metallic - 184

Upholstery Perlbeige Leder - 0158

Production Plant

Production Date 1984-07-05

Edytowane przez kartofelzmaslem
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wczoraj wrzuciłeś identyczny temat też bez vinu w tytule i poleciał do kosza. Ten też poleci jak nie wpiszesz vinu tam gdzie trzeba.
3A0jS9b.png
Opublikowano

Taaa - to bardzo dobry sposób na..... pozbycie się zdrowia czy życia. Dla własnego bezpieczeństwa trzeba wiedzieć, czy toto ma hamulce, czy nie zostawia 4 śladów, czy przewody hamulcowe nie są skorodowane itd. Mieliśmy kiedyś firmowy samochód i właśnie przeglądy były robione jak kolega edoneil zechciał zauważyć

dajesz dowod diagnoscie i masz
. Tak długo dzban wodę nosił aż się mu ucho urwało. Auto stanęło w poprzek drogi z urwanym, przerdzewiałym wahaczem, przy okazji urwał się przewód hamulcowy - dobrze, że nikogo nie było akurat na pasie kolizyjnym i nikomu nic się nie stało.

Pamiętajcie koledzy drodzy, że dobre sprawdzenie pojazdu to własne i innych bezpieczeństwo.

Co więcej to nie ma przeglądu bo przez obniżenie nie może wjechać do stacji kontroli pojazdu :/

Pewnie haczy o opory najazdowe kanału. Skoro tam haczy to nie nadaje się w ogóle do jazdy. Ja sam mam obniżony zawias w samochodzie i przeklinam przy każdym dojechaniu do krawężnika - nawet średniej wysokości - nie wspominając już krawężników wystawionych zgodnie z PN.

Jednym słowem nadaje się tylko na lawetę i na zlot.

Opublikowano

No wlasnie tez znam taki przypadek w mojej poprzedniej firmie, ze auto jezdzilo w kolko po puszczeniu kierownicy ale przeglady zawsze byly :mrgreen:

wg mnie to auto byloby ciekawe gdyby wlasnie nie to durne zawieszenie.

Opublikowano
Auto nisko posadzone miska olejowa 2cm karoseria ok 4cm od ziemi więc jeśli nie masz doświadczenia lepiej preferuje odbiór na niskiej lawecie

Czy to znaczy że najazd na lawetę musi mieć 30 metrów ? :norty:

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano (edytowane)

Auto w zasadzie jako drugie albo może z przeznaczeniem na pierwsze (pierwsze to trochę zmotany jeep xj którym się ciężko po ulicy jeździ :))

Do pracy spacerek więc na sobotnio niedzielne wypady.

Zawieszenie by poszło w górę. Nie zależy mi na pucharach czy zlotach, zależy mi na zdrowym egzemplarzu.

Tutaj boję się tego dziwnego VIN-u i braku przeglądu.

Edytowane przez kartofelzmaslem
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ten VIN podawał Ci właściciel? Niech opowie swoją historię, przecież my tutaj nic nie wyczarujemy VIN nie jest od tego auta i tyle.

Nie wiem jak zamierzasz jeździć tym samochodem po drogach publicznych, przedni spychacz połamiesz na zwykłych koleinach, nie potrzebujesz do tego dziur.

3A0jS9b.png
Opublikowano

VIN od właściciela

Kupił już z takim i poprzedni właściciel też wiele nie powiedział w tym temacie :)

OKmoze jednak trochę przesada z tym zawieszeniem więc rezygnuję z tego egzemplarza i szukam czegoś mniej zmodzonego i sam sobie zrobię pod siebie.

Opublikowano
VIN od właściciela

Kupił już z takim i poprzedni właściciel też wiele nie powiedział w tym temacie :)

Zaszczepili e28 na e30 :duh: , dobrze, że nie na F01 :norty: