Skocz do zawartości

[E46] 2.8i falowanie obrotów na zimnym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Kilka dni temu wymieniłem przepływomierz lecz nie jestem pewien w 100% czy jest sprawny ponieważ nie mam aktualnie dostępu do komputera przez to też nie skasowałem błędu . Od tego czasu faluja obroty na zimnym silniku, gdy się rozgrzeje troszkę problem znika. Czy może być to wina przepływomierza, czy to na pewno uszczelniacze vanosa ?

Pozdrawiam !

Opublikowano

Jeśli vanosy to wskazówka gdy schodzi z niebieskiego pola temperatury i wtedy obroty faluja, bynajmniej ja tak miałem.

Zwrocilbym uwagę na sondy i szczelny dolot.

Opublikowano
Jak kolego z tym vanosem ? Dobrze rozumiem. Jak się zagrzeje do tego stopnia że temperatura schodzi z niebieskiego i zaczna na biegu jałowym falowac to właśnie to? Myślałem za jak całkiem zimny.
Opublikowano
Wskazówka temperatury schodzi z niebieskiego pola, auto schodzi z większych obrotów od ssania wtedy obroty faluja co jakieś 5sekund w małym przedziale aż wreszcie potrafią się rozhustac i auto zgasnie, wszystko na postoju po długim staniu np po nocy z rana.
Opublikowano
Jeśli vanosy to wskazówka gdy schodzi z niebieskiego pola temperatury i wtedy obroty faluja, bynajmniej ja tak miałem.

Zwrocilbym uwagę na sondy i szczelny dolot.

Jak zejdzie z niebieskiego pola wszystko się uspokaja i pracuje normalnie