Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SzybkiKuba tak na prawdę powiedziałeś wszystko na ten temat.

Ja czekam na nowe X3 jak nie zdrozeje 20-30 tys to może będzie moje :mrgreen:

Co do silników to się zgodzę bo jeździłem 428i i ono już frajdę, jeździłem x4 30d było tak sobie, dawno jeździłem x3 35i i to jest samochód na nasze drogi bo dziur się nie boisz, jeśli chcesz pojechać to pojedziesz, miejsca jest w sam raz i kieruje się też nieźle. Doplacanie do x4 jak dla mnie jest głupstwem bo taniej mamy x3 które jest takie samo tylko inaczej wygląda ale jak dla mnie lepiej a i potem będzie łatwiej sprzedać.

Opublikowano

Osobiście też wolę X3, ale wygląd to kwestia gustu, a gust jest jak du.pa - każdy ma swoją. Rozumiem że ktoś może woleć X4 i do niego dopłacić chociaż sam bym tego nie zrobił. W przypadku X5 vs X6 też wolał bym "5".

Jedyne co w F25 i 26 woła o pomstę do nieba to hamulce i mam nadzieję że albo wprowadzą w nowym zestaw performance albo zrobią coś z seryjnym bo na tym polu GC już z 28i zdecydowanie wygrywa.

Opublikowano

Niestety ale silnik powyżej 2 litrów odpada. Testowe x3 z 2.8 i pozytywnie mnie zaskakuje dynamiką, sposobem prowadzenia, nie siedzi się tak wysoko jak w zwykłym suvie. Jedynym jej minusem jest pewnie to ze za ok rok będzie nowy model. Jednak bardzo poważnie się zastanawiam nad x4, wygląd oczywiście rzecz gustu ale mi się podoba. Dynamika dla mnie jest ok, jeździłem ostatnio audi a7 z 2.0 benzyną i to była dopiero porażka, więc przy podobnej masie i mocy silnika x3 mnie pozytywnie zaskakuje.

Czekam jeszcze na jazdę testową 4 GC, jeśli się do niej pomieścimy całą rodziną to pewnie jednak wezmę 4GC, jeśli nie to chyba x4. 4 Gc jednak jest ma fajniejszą linię, pewnie i lepsze osiągi, a można już zamawiać 430i co też jest duży plusem. Mimo to mam dalej dylemat co wybrać :)

Opublikowano

Ja bym nie skreślał 3GT jeżeli 4GC okaże się za małe. Jeździ bardzo podobnie, jest większe i w M Pakiecie wygląda super (no kwestia gustu - mi się podoba). Albo F31 - też jest śliczne.

Sprawa też jest o tyle prosta że 28i wystarcza Ci już w X4... Czyli w każdym innym nadwoziu też osiągi Cię zadowolą.

Opublikowano

3 GT kwestia gustu widziałem osttanio 3 GT srebrne w mPakiecie na 19-tce hamulcach M-SPort wyglądało naprawde super,ale np moja żona mówi że to cegła na kołach :roll:

O co chodzi że GC jedzie z 2.8i a x4 2.8i juz nie jedzie,Katalogowo 5.9 sek.do 100km.h dla F36 GC i dla X4 6.4 sek.Na zwykłym boxie dimsport za 2 tys zl bez utraty gwarancji z X4 2.8i robimy 275km i mamy te same osiągi co GC a może i lepsze.Jeździłem x4 2.8i na testowej i powiem tak ze mam GC 255km i różnicy jakiejś wielkiej nie odczułem,oczywiście X4 było troche zmulone przez X drive ale naprawde moim zdaniem ładnie to chodzi.Czy jest sens dopłacać 50 tysięcy za 3.5i przez tą durną akcyze?

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
polecam przetestować 528i, na pewno w 3 osoby będzie komfortowo, a z tym silnikiem wg mnie osiągi bardzo dobre na codzień
Opublikowano
3 GT kwestia gustu widziałem osttanio 3 GT srebrne w mPakiecie na 19-tce hamulcach M-SPort wyglądało naprawde super,ale np moja żona mówi że to cegła na kołach :roll:

O co chodzi że GC jedzie z 2.8i a x4 2.8i juz nie jedzie,Katalogowo 5.9 sek.do 100km.h dla F36 GC i dla X4 6.4 sek.Na zwykłym boxie dimsport za 2 tys zl bez utraty gwarancji z X4 2.8i robimy 275km i mamy te same osiągi co GC a może i lepsze.Jeździłem x4 2.8i na testowej i powiem tak ze mam GC 255km i różnicy jakiejś wielkiej nie odczułem,oczywiście X4 było troche zmulone przez X drive ale naprawde moim zdaniem ładnie to chodzi.Czy jest sens dopłacać 50 tysięcy za 3.5i przez tą durną akcyze?

Nie porównywałbym auta po modach do serii. Robisz w GC boxa i znów jest duża różnica. Zasada jest prosta seria vs seria, albo mody vs mody. Poza tym autor już sam powiedział że 28i mu wystarcza w kwestii osiągów w X4 jako seria.

A co do Twojego pytania ostatniego - jak masz pln to tak zdecydowanie warto. ;)

Opublikowano

Nie dziwie się że koledze wystarcza 6.4 bo to ładny wynik a w Polsce i tak nie ma tak na prawdę gdzie tym pojechać. Jeśli się podoba najbardziej X4 to się nie dziwcie bo to też bmw i to też ładny i dobry samochód jak inne modele.

W tej x4m40i jest nowa kiera z m paku, dałoby radę ją wziąć do normalnej x4?

Opublikowano
Po jeździe testowej 4 GC decyzja zapadła - w przyszłym tygodniu zamawiam 430i GC. Dziękuję wszystkim za pomoc. W innym wątku dopytam o wyposażenie :)