Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
...naprawiałem mechanizm w panoramie, koszt około 2500 tyś - oczywiście nie w serwisie ;) - ten problem dotyczy dachu panoram. we wszystkich modelach BMW...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

...naprawiałem mechanizm w panoramie, koszt około 2500 tyś - oczywiście nie w serwisie ;) - ten problem dotyczy dachu panoram. we wszystkich modelach BMW...

@Capone_2005

Co ma wspolnego naprawa Twojego dachu panoramicznego z .... Tematem : " e70 3.0sd klapa bagaznika problem " ?

Moim zdaniem NIC :duh:

Kolega Cyber2020 mial zalany bagaznik :

po ulewnych deszczach i silnym wietrze (nie garazowalem samochodu kilka dni) okazalo sie ze mam wode w bagazniku i modul sterujacy klapa sie upalil.
Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano

Koledzy - u mnie również pojawił się problem z elektrycznym bagażnikiem :(

W trakcie jazdy zatrzymałem się na chwilę, wyjąłem coś z bagażnika, zamknąłem. Po chwili chciałem coś jeszcze wyjąć, w połowie podnoszenia się klapy zrezygnowałem, przerwałem otwieranie przyciskiem w klapie, zamknąłem i pojechałem.

Następny postój miałem przy Pałacu Kultury w Warszawie, gdzie promieniowanie wszystkich fal było tak mocne, że auto nie wykrywało kluczyka w kieszeni, dopiero po włożeniu go przy kierownicy udało się odpalić. Od tego momentu bagażnik się nie otwiera.

Po naciśnięciu przycisku na konsoli lub z zewnątrz, klapa się odryglowuje ale nie idzie w górę / dół, słychać tylko "klik" jakby ruch zamka. Zachowuje się tak samo jakby była otwarta dola część bagażnika - z tego co pamiętam wówczas też góra się nie zamyka.

Macie pomysł co to może być? Może się coś rozkodowało od tych fal?