Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Kilka miesięcy temu, kupiłem BMW e90 z 2005r. Chciałem włączyć funkcję start/stop ( żeby samochód wyłączał się na postoju np. przed światłami). Jak to zrobić ? Czy każdy model e90 ma tą funkcję ? jak to sprawdzić ?

Opublikowano
:search: jesli skala na obotomierzu zaczyna sie na napisach stop i ready to masz start stop, nie zakodujesz tej funkcji.
Inpa, ncs expert, chętnie pomogę okolice Konina
Opublikowano
:search: jesli skala na obotomierzu zaczyna sie na napisach stop i ready to masz start stop, nie zakodujesz tej funkcji.

W E90 nie występują takie napisy. Nie jestem również pewny czy w wersji Pre-LCI występuje Start/Stop. Możesz to sprawdzić rozkodowując VIN, powinien być wpis S1CCA, lub prościej na konsoli środkowej powinien być przycisk @OFF.

http://f30.bimmerpost.com/forums/attachment.php?attachmentid=437254&d=1285909551

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pre LCI również posiada taką opcję ale dopiero w nowszych silnikach. Ty masz na pewno stary silnik skoro auto z 2005 roku.

Ogólnie nie polecam jej używania. Już raz przez nią regenerowałem rozrusznik. Żadna oszczędność a jedynie bzdura ekologów.

Opublikowano

A ja z kolei zastanawiam się gdzie by była możliwość wyłączenia tej funkcji tzn żeby system pamiętał że wyłączyłem Start/Stop a nie za każdym ponownym odpaleniu auta znów to wciskać, macie jakieś namiary na okolice Trójmiasta, Starogardu Gd. ?

EDIT Czy ktoś może już to robił u nich http://www.car-connect.pl/ ?