Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam W mojej 320d padła pompa vp44 dałem ja do regeneracji został wymieniony tłoczek nastawnik konta wtrysku uszczelnienia oraz naprawiony sterownik po zamontowaniu pompy wszystko było ok odpala bez problemu czy ciepła czy zimna przez tydzień jeździła dobrze miała moc lecz po tygodniu niestety klapa auto cieżko sie zbiera przy wyższych obrotach kopci na siwo odpala bez problemu. Po podłączeniu pod kompa wyskakują nastepujące błędy 72 oraz 10 kąty jakie pokazywało na kompie to 2,6 początkowy 2,8 wymuszony temperatura 52c po skasowaniu błędów auto przez jakiś czas ma moc ale po zgaszeniu lub w trakcie jazdy ja traci. Mapy nie były resetowanie po regeneracji pompy czy to konieczne ? Jakieś pomysły ? Wtrysk sterujący ma 105ohm czyli dobry
Opublikowano
auto cieżko sie zbiera przy wyższych obrotach kopci na siwo odpala bez problemu [...] wyskakują nastepujące błędy 72 oraz 10

Naturalnie usterka pompy VP44. Spróbuj resetu map sterownika pompy. A najlepiej oddaj do reklamacji.

Opublikowano
Błąd 72 jest dość jednoznaczny. Nie sadze by reset pomógł skoro po wymianie chulala normalnie . Z ciekawości ile dałeś za regeneracje? Ja swoja robiłem w lipcu i zero problemów .
Opublikowano
wszystko z montażem wyniosło ok 2tys pompę sam zawoziłem to 1200zl jest jeszcze taka możliwość ze przestawiła sie na stożku po czasie ? Albo trzeba by ustawić wcześniejszy zapłon? We wtorek jade na reklamacje o ile dojadę..
Opublikowano

Ja zapłaciłem 2200 za regeneracje. Nikt za 1200 tego nie robi a szukałem . Za 1700 na allegro ktoś sie oferował ale po moim telefonie zrozumiałem , że gość o mechanice pompy nie ma pojecia wiec pewnie robi tylko sterownik. Wymiana mnie kosztowała 300zl .

Nie ma co gdybać jeśli kasujesz błędy i powraca 72 to coś się dzieje ze sterownikiem , ja na takim błędzie pojeździłem z 3msc z tym ze ciężko palila , aż stanela

• 2 tygodnie później...