Skocz do zawartości

E46 318i Duże skoki temperatury silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam co moze być problemem ze podczas jazdy temp w teście nie pokazuje więcej niż 70st natomiast na postoju potrafi dojść do 110, nie usłyszałem wlaczajacego sie wentylatora, zgasiłem auto, oba węże niby ciepłe( dolny i górny), czy termostat moze być winny? Czujnik temp wymieniałem w tamtym roku, chłodnica tez wymieniana była.
Opublikowano

Jak jest za niska temperatura silnika to jest odpowiedzialny termostat lub termostaty jak jest termostat od EGR .

Jak jest za wysoka temperatura na postoju to może być odpowiedzialny termostat , padająca pompa wspomagania lub nie załączający się wentylator.

Jak masz wysoką temperaturę silnika to sprawdź na odpływie z chłodnicy dolny wąż czy jest gorący bo na nim jest umieszczony czujnik temperatury sterujący wentylatorem elektrycznym , jak masz visko to jest trochę inaczej ale podobnie.

Sprawdź czy masz przelew w zbiorniczku wyrównawczym na gorącym silniku , tylko z tym to ostrożnie aby się nie poparzyć , może jednak to zleć tz fachowcowi.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Na pierwszy ogień to pompa wspomagania do sprawdzenia

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.