Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Śnieg spadł, wiec trzeba było trochę poszaleć. Na moje nieszczęście wpadłem ma mała dziurę jak niosło mnie bokiem i muszę kupić nowe łożysko bo to już szumi... Nie będę kupował oryginalnej części bo troszkę szkoda kasy, a na allegro znalazłem taką http://allegro.pl/fag-lozysko-tylne-piasta-kola-tyl-bmw-5-e39-e60-i5025351640.html . Nada się taka czy lepiej kupić jakąś inną? No i jak z kosztem robocizny? Samemu tego nie zrobię bo pewnie będzie potrzebna prasa..

Pozdrawiam Konrad

Opublikowano
Firma jak najbardziej godna polecenia, jak zmieniłem na przodzie to brałem tylko FAGa,z tym że moje śruby były pokryte od razu specjalnym klejem do gwintów, nie wiem jak teraz. Żadna prasa nie jest potrzebna do wymiany,ale jeśli Się boisz samemu działać jedź na warsztat. Myślę,że koszt za usługę to maksymalnie 100zł
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak to?

Do tyłu prasa jest potrzebna.

Do tego kłopot z wyciągnięciem piasty z łożyska bo stare łożysko na bank się rozleci i zostanie sam pierścień wewnętrzny.

Tu można sobie poradzić przy pomocy kątówki i wprawnej ręki.

Ale do wciśnięcia nowego trzeba albo prasę albo solidne duże imadło.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!