Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak długo powinien się wyswietlac komunikat grzania świec bo u mnie pokazuje się może z sekundę. Mam problem z odpaleniem auta w temp.powyżej 6 na minusie.Wydaje mi się że moduł świec żarowych znów nawalił. Świece wymieniałem wraz z modułem rok temu.Po pięciu godzinach postoju pali nawet przy minus 12 a jak postoi przez noc już nie odpali nawet przy 6 na minusie.
Opublikowano
Wyświetla się tyle ile świecę się grzeją.Oczywiście jeśli jest walniety sterownik komunikat też pokaże się o grzaniu bo pochodzi z kompa a nie że sterownika
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Okazało się że winna jest pompa paliwa nie chciała się załączyć,dopiero przez kompa ją załączył znajomy mechanik.Strasznie głosno chodziła po wyłączeniu przez kluczyk dalej się nie załączyła.Potem kilka prób przez kompa w końcu załapała i odpalilismy. Jutro znajomy mechanik ma sprawdzić co jest nie tak.Dziwne bo tylko na mrozie ją muli.
Opublikowano
świece żarowe pomagają ogrzać powietrze w cylindrze, w mroźne dni ułatwia to rozruch silnika, ale świece też działają w ciepłe dni, poprawiając efektywność spalania mieszanki, auto nie kopci dzięki temu oraz silnik nie rzuca. Większość ludzi myśli, że świece żarowe w nowoczesnych autach są tylko do mroźnych dni, co jest błędem ;).
Opublikowano
świece żarowe pomagają ogrzać powietrze w cylindrze, w mroźne dni ułatwia to rozruch silnika, ale świece też działają w ciepłe dni, poprawiając efektywność spalania mieszanki, auto nie kopci dzięki temu oraz silnik nie rzuca. Większość ludzi myśli, że świece żarowe w nowoczesnych autach są tylko do mroźnych dni, co jest błędem ;).

:cool2: Sama prawda!