Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Możliwe, że obwód grzewczy jest przerwany. Na pewno w sondach lambda jest coś takiego, może w NOX też. W lambda można to miernikiem sprawdzić.
Opublikowano
Witam! Wczoraj robilem wypalanie katalizatora NOx i po zostaje tylko ten blad. Czy to oznacza padniety czujnik NOx?
Kolego a w jaki sposób robiłeś wypalanie?
Opublikowano
Wyczytałem na forum trzeci bieg do 6000 obrotów i hamowanie silnikiem, i tak koło 20 30 minut. Zasiarczenie Nox z 267mg spadlo na 81mg. Dzisiaj sprawdzałem i nie ma żadnego błędu. Pojeżdżę parę dni i sprawdzę jeszcze raz.
Opublikowano

W INPIe w systemdiagnosen jest opcja do wypalania, ale z niej nie korzystałem. Osobiście robiłem tak jak kolega wcześniej napisał.

Błąd co prawda pojawia się teraz raz na parę miesięcy. Ale zawartość siarki spada sama, bez konieczności wypalania. Wystarczy nie jeździć jak dziadek.

Opublikowano
Potrzebuje schematu czujnika nox (kostki) , chodzi mi o kolor kabla od podgrzewacza nox, a najlepiej calej wiazki (wtyczki) od czujnika.
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Błędy były dwa, 2B05 drugiego nie pamiętam, ale związany był z czujnikiem NOx i oczywiście sprawdziłem zasiarczenie kata NOx. Po wymianie czujnika NOx błędów nie ma, a siarki jest 82 mg.
Opublikowano
Chlopaki mam bmw e92 325i n53b30 blad nox 30e9 wymiana sondy rozwiaze problem???
" OD NADMIARU WIEDZY JESZCZE NIKT NIE UMARL" ALBERT EINSTEIN.....