Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W grudniu kupiłem nową trójkę kombi (F31) z m.in. pakietem Connected Drive Plus. Nie przychodzi mi do auta wiadomość aktywacyjna, którą generuję z portalu Connected Drive.

W serwisie (Bawaria Motors na Czerniakowskiej) twierdzą, że to wina portalu web, a nie auta. Z kolei przez telefon facet z biura obsługi twierdził, że sprawę trzeba załatwić w serwisie.

Wg elektryka w serwisie taki ping-pong potrwa parę dni, a auto tam będzie stało (super...).

Czy ktoś może miał podobny problem z dodaniem auta do profilu na portalu ConnectedDrive? Jak to najlepiej rozwiązać?

Opublikowano
U mnie poszło za pierwszym razem ale robiłem to we wrześniu. Ostatnio mam wrażenie usługa CD zaczęła niedomagać wg mnie, raz że na zakładce update map usb trwają od dawna pracę administracyjne a BMW każe sobie płacić za aktualizację map w serwisie.... dwa nie działa wogóle update map przez kartę SIM w PL. Generalnie żenada. Zapłaciłem za coś co niedziala. Doprawdy nie wiem do czego ten portal służy...
Opublikowano
Może nie powinienem tego pisać, ale sprzedawca w salonie BMW odradzał mi w 2014 r. przy zakupie nowego auta opcję ConnectedDrive (nie wprost, ale odradzał).
Opublikowano
Dzięki za odpowiedzi. Ja kupowałem auto ze sporym rabatem, na koniec roku i CD był w pakiecie. Z tego, co piszecie, to pic na wodę, przynajmniej w Polsce...