Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Drugi komunikat to napewno od ciśnienia w oponach, sprawdź czy wszędzie "masz po równo" i zresetuj czujnik:
Opublikowano

jadąc normalnie drogą po mokrej nawierzchni coś takiego wyskoczyło mi.A to wiem od opon sprawdziłem opony i wszystko jest ok no i zresetowałem czujnik ciśnienia opon. A ta druga kontrolka to co to?

Widzę ze nie tylko mi takie komunikaty pojawiają się

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Masz na pewno dwa komunikaty?

U mnie wyskakiwały trzy:

DSC failure! Drive moderately

DBC failure! Drive moderately

Run Flat indicator failure

Ja miałem tak samo w żony e90. Dobiłem powietrze i ustało ale jak podłączyłem pod kompa to w DSC miałem błędy:

5DF7 - Bordnetzspannung > 18V - za wysokie napięcie

5E40 - Lenkwinkelsensor Signal unplausibel, Offset - czujnik kąta skrętu

Sprawdź błędy jakie masz zapisane w sterowniku. Jak zacząłem szukać w necie to chłopaki z za oceanu pisali ze może to być słaby akumulator albo padający alternator. Podobno e90 jest bardzo czułe na skoki napięcia. Albo czujnik od ABS w którymś kole.

A jak RPA ma błędy to tak się dzieje że trakcja wypada i ABS hehe.

Po skasowaniu jeszcze raz się wszystko zaświeciło jak gdzieś jechaliśmy ale po chwili zniknęło.

Na razie mam spokój. W jakiej kondycji masz akumulator.

Opublikowano

aku sprawdzałem i mam sprawdzałem nie dawno u mechanika.

A mam te same błędy co ty kolego

ty naprawiłeś to w swojej bmw ? czy tak jak mi samo znikło od czasu do czasu mignie

Opublikowano
aku sprawdzałem i mam sprawdzałem nie dawno u mechanika.

A mam te same błędy co ty kolego

ty naprawiłeś to w swojej bmw ? czy tak jak mi samo znikło od czasu do czasu mignie

Ja pojechałem na myjnię i każde koło bardzo mocno wymyłem tzn. tam gdzie się tarcza kręci w zacisku. Ponadto wykonałem rejestrację akumulatora w DIS i jest na razie spokój. Ogólne e90 jest mocno zainwestowane w elektronikę która jest bardzo czuła na wahania napięcia jak już wcześniej wspomniałem. Lekko odchodząc od tematu:

Wiem jedno jak miałem e36 m50b20 to było autko marzenie hehe. Mam e46 i też jest w porządku ale im nowsze tym wg. gorsza jakość.

Opublikowano
Dokładnie, zrób tak jak wyżej jest napisane oczyść dobrze okolice czujnika ABS, pewnie zawaliło się coś brudem i dlatego masz ten komunikat
Opublikowano
Miałem to samo kilka razy właśnie jadąc normalnie po normalnej drodze ;p Gdzieś na wyboju podbiło i wtedy dsc się wyłączyło. Coś nie tak z czujnikami.
Opublikowano

Właśnie ostatnio myłem nadkola ale umyję jeszcze raz i te gniazda gdzie te czujniki są zamontowane może pomoże.

Najlepiej jak by ciągle świeciły te błędy było by łatwiej wyeliminować je niż zaświecą uruchomię auto od nowa i niema żadnego błędu

Opublikowano
Właśnie ostatnio myłem nadkola ale umyję jeszcze raz i te gniazda gdzie te czujniki są zamontowane może pomoże.

Najlepiej jak by ciągle świeciły te błędy było by łatwiej wyeliminować je niż zaświecą uruchomię auto od nowa i niema żadnego błędu

Z tym myciem to też ostrożnie bo możesz pozalewać wszystkie czujniki hehe. Wtedy będziesz miał choinkę :)

Opublikowano
Witam. Mialem ostatnio taki meldunek, co kilka dni. Przy wymianie płynu hamulcowego, mechanik nie dokręcił odpowietrznika w tylnym kole. Z tego powodu ze zbiorniczka znikał płyn. W czasie wyświetlenia meldunku, o niskim poziomi płynu hamulcowego ,automatycznie pokazywal sie taki sam obrazek jak u ciebie. Przy dokręceniu tzw.odpowietrznika i dolaniu płynu,problem zniknol.
  • 3 lata później...
Opublikowano
Witam ja mam wszystkie te bledy po myjni chyba jak zresetowac czujnik cisnienia? Plus do tego zapala stering asist faliure akumulator by zawinił na tym są jeszcze emblematy BMW to stary pewnie nie wiem bo mam auto od 2 dni