Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zdecydowanie lepsze fotki by się przydały, te słabiutko przyciągają potencjalnych klientow, tak sądze...
  • Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Zdecydowanie lepsze fotki by się przydały, te słabiutko przyciągają potencjalnych klientow, tak sądze...

Serio profesjonalne zdjęcia prosto po detalingu słabo przyciągają klientów?

Opublikowano

Zdjęcia są jak najbardziej ok i tu bym się nie czepiał..

Niestety przebieg koło 200k to dla Polaków już kosmos a ważniejszy jest stan auta moim zdaniem.

Dla porównania kupiłem f21 z przebiegiem 177-178 tys i naprawdę nie widać oznak zużycia.

Przez 9 miesięcy użytkowania i ponad 20 tys km tylko eksploatacja bez żadnych awarii.

Przebieg to jak wiek..tylko liczba.

Jeśli przebieg Twojego auta jest autentyczny a samochód rzeczywiście bezwypadkowy to i tak prędzej czy później zejdzie bo mało jest 335d z przebiegiem poniżej 200k.

Szczerze wolałbym dać 60 k za takie auto niż 50 k od jakiegoś handlarzyny z bankowo cofniętym licznikiem o kolejne 100k.

Jak z eksploatacją 335 ? auto chyba nie jest jakoś specjalnie awaryjne ?

Opublikowano
Zdjęcia są jak najbardziej ok i tu bym się nie czepiał..

Niestety przebieg koło 200k to dla Polaków już kosmos a ważniejszy jest stan auta moim zdaniem.

Dla porównania kupiłem f21 z przebiegiem 177-178 tys i naprawdę nie widać oznak zużycia.

Przez 9 miesięcy użytkowania i ponad 20 tys km tylko eksploatacja bez żadnych awarii.

Przebieg to jak wiek..tylko liczba.

Jeśli przebieg Twojego auta jest autentyczny a samochód rzeczywiście bezwypadkowy to i tak prędzej czy później zejdzie bo mało jest 335d z przebiegiem poniżej 200k.

Szczerze wolałbym dać 60 k za takie auto niż 50 k od jakiegoś handlarzyny z bankowo cofniętym licznikiem o kolejne 100k.

Jak z eksploatacją 335 ? auto chyba nie jest jakoś specjalnie awaryjne ?

Auto naprawdę dobrze kupiłem, zresztą od starszego gościa, który też się tu na forum wypowiadał. Z zakupu od samego początku byłem bardzo zadowolony i jestem nadal. Kupiłem auto przy przebiegu 135 tys., obecnie ma 175 tys. Generalnie przez cały okres użytkowania miałem jedną poważniejszą awarię, gdy wymagana była laweta, czyli jak poszło koło pasowe. Cała reszta okresu to tylko zmiana oleju i jazda. Ostatnio trochę musiałem w auto zainwestować bo padł DPF i 2 wtryski, ale zostało wszystko wymienione, a nie jak w większości przypadków DPF wycięty. Nie lubię fuszerki, a auto jest bardzo zadbane. Tym bardziej boli mnie to, że tak mało ludzi potrafi takie auta docenić. Sam kupując to auto 2 lata temu zapłaciłem chyba najwyższą cenę na otomoto. Jednak dzięki temu wydałem później mniej na serwis. Jeżeli ktoś celuje w 335d to musi liczyć się z kosztami. Gdy auto jest zadbane to te koszty są niewielkie. Boję się myśleć natomiast ile trzeba wkładać w auta sprowadzane, najczęściej bite i w dodatku z kręconym licznikiem. No, ale mądry Polak po szkodzie. Ja mam nadzieję, że moja Bunia pójdzie w dobre ręce i przyszły właściciel będzie równie mocno o nie dbał.

Opublikowano

Pójdzie ale na Twoim miejscu nie schodziłbym tak z ceną...zszedłeś z 69900 na 62900 a za 68bodajże sprzedał z 2006r e92 335d kolega z forum bezel141. A ty masz 2lata młodszą, z mniejszym przebiegiem i pewnie równie zadbaną co jego sztuka była.

Ja bym wrócił do 70 i poczekał do wiosny bo wtedy ruch z autami się zrobi i zobaczysz że pójdzie z pocałowaniem ręki za te pieniądze. Masz zadbane auto i jeszcze wtryski ,dPF to też pare tys kosztowało, po co robić komuś prezent. Nawet jakbyś wystawił za 55k to i tak przyjedzie ktoś i powie- Panie a za 50 pójdzie ? :duh:

Opublikowano
Pójdzie ale na Twoim miejscu nie schodziłbym tak z ceną...zszedłeś z 69900 na 62900 a za 68bodajże sprzedał z 2006r e92 335d kolega z forum bezel141. A ty masz 2lata młodszą, z mniejszym przebiegiem i pewnie równie zadbaną co jego sztuka była.

Ja bym wrócił do 70 i poczekał do wiosny bo wtedy ruch z autami się zrobi i zobaczysz że pójdzie z pocałowaniem ręki za te pieniądze. Masz zadbane auto i jeszcze wtryski ,dPF to też pare tys kosztowało, po co robić komuś prezent. Nawet jakbyś wystawił za 55k to i tak przyjedzie ktoś i powie- Panie a za 50 pójdzie ? :duh:

No niestety trzeba wziąć pod uwagę że to co zainwestujesz w auto się nie zwróci i chcąc nie chcąc sprzedając auto robimy komuś prezent a potencjalny kupujący chce mieć auto sprawne i nie będzie go interesowało czy włożyło się 2 k czy 20 w naprawy..Większość osób woli pewnie w tej cenie kupić słabą ale nowszą f30. Widzę że teraz 60 k już jest i myślę że to dobra cena za bezwypadkowe 335d i nie ma co dalej opuszczać.

Trzeba być cierpliwym i tyle.

Opublikowano

No niestety trzeba wziąć pod uwagę że to co zainwestujesz w auto się nie zwróci i chcąc nie chcąc sprzedając auto robimy komuś prezent a potencjalny kupujący chce mieć auto sprawne i nie będzie go interesowało czy włożyło się 2 k czy 20 w naprawy..Większość osób woli pewnie w tej cenie kupić słabą ale nowszą f30. Widzę że teraz 60 k już jest i myślę że to dobra cena za bezwypadkowe 335d i nie ma co dalej opuszczać.

Trzeba być cierpliwym i tyle.

Wychodzę dokładnie z takiego samego założenia, to nie wina rynku że ludzie szukają "aut za bezcen", tak samo wygląda sprawa w Szwajcarii, Francji, Niemczech etc. Ubezpieczyciela też nie interesuje że właśnie ktoś zrobił serwis za 30 tys. skoro auto rynkowo jest warte 50 - wycena nagle nie skoczy o 30k :lol: . Jasne że zadbane auto sprzeda się za więcej od strucla z otomoto, ale patrząc na zapędy niektórych ofert to zastanawiam się czy ktoś naprawdę chce jeszcze "zarobić" na 10 letnim samochodzie :P.

Logiczne jest że jeżeli kupisz auto za 70k którego rynkowa wycena to 50 i tydzień później powiedzmy że, nagle i bez własnej woli się z nim pożegnasz - to jesteś w plecy 20k którego nikt ci nie zwróci :). Prosta kalkulacja. I tak, sam też wpakowałem sporo $$$ ale nie liczę że ktoś przy sprzedaży mi za to zwróci, niestety ale dostanie to w prezencie.

http://s32.postimg.org/8t3axzpc5/podpis_Forum_BMW.png
Opublikowano
No nie wiem, po sprzedaży 335d byłem zadowolony jak porównałem poniesione koszty prze rok i kasę za jaką poszła dlatego myślę ze warto poczekać jak się nie ma ciśnienia ;)
Opublikowano
Tylko z tego co pamiętam ty skakałeś z ceną kilka razy w dół i do góry podczas jednego ogłoszenia, a teraz koledze radzisz być cierpliwym i nie zmieniać ceny. Prawda jest taka, że jak ktoś chce sprzedać to zrobienie bardziej atrakcyjnej ceny jest najprostszym i najszybszym sposobem. Poza tym jak kolega chce kupić M2 to pewnie już go "nosi" (co mnie nie dziwi) a nie będzie czekał kolejne pół roku, bo może się uda sprzedać o 2tys drożej.
Opublikowano
Tylko z tego co pamiętam ty skakałeś z ceną kilka razy w dół i do góry podczas jednego ogłoszenia, a teraz koledze radzisz być cierpliwym i nie zmieniać ceny. Prawda jest taka, że jak ktoś chce sprzedać to zrobienie bardziej atrakcyjnej ceny jest najprostszym i najszybszym sposobem. Poza tym jak kolega chce kupić M2 to pewnie już go "nosi" (co mnie nie dziwi) a nie będzie czekał kolejne pół roku, bo może się uda sprzedać o 2tys drożej.

Dokładnie tak to wygląda. Nie oddam auta za bezcen, bo mi szkoda, ale z drugiej strony kurczę marzy mi się nowa zabawka w postaci M2:)

Opublikowano

No właśnie te skakanie z ceną to wynik małego zainteresowania samochodem w danej cenie a tak jak kolega wyżej pisał niska cena pomaga w szybszej sprzedaży.

Ja dla przykładu swoje 645ci jak dopiero obniżyłem do 45 k to miałem spore zainteresowanie co jest niską ceną jak za to auto no i oczywiście wyskoczył mały mankament podczas mojej eksploatacji w międzyczasie i póki się z tym nie uporam nie wystawie ponownie auta. A tak naprawdę auto jest tyle warte ile kupujący chcą za nie zapłacić i bardzo często uzyskujemy przez to cenę która nas w pełni nie satysfakcjonuję.

Rozumiem też ekscytację Wojtaszki przed zakupem M2 i życzę tylko jak najszybszej sprzedaży.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Uff, na 95% auto sprzedane:) Pozostało sprawdzenie auta w serwisie, ale o to jestem akurat spokojny, także jak wszystko dobrze pójdzie to max 2 tyg i w garażu nowe M2<3
Opublikowano

Dobre auto prędzej czy później zawsze znajdzie nowego właściciela jak w tym przypadku.

Nie zapomnij się nam pochwalić nowym nabytkiem.

W jakim kolorze będzie M2 ?

Opublikowano
Dobre auto prędzej czy później zawsze znajdzie nowego właściciela jak w tym przypadku.

Nie zapomnij się nam pochwalić nowym nabytkiem.

W jakim kolorze będzie M2 ?

Long Beach Blue:)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przepiękny kolor, bardzo pasuje do serii M, nieważne,jakiego modelu. Gratulacje :cool2:
Benzyna zamiast krwi...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Zadatek wpłacony, kwestia dogrania formalności. Generalnie, sold! :) 30 grudnia natomiast odbieram M2 :twisted:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wojtaszka gratulacje

335d miałeś zadbane i nowy właściciel będzie zadowolony

będzie nowa galeria po sylwku ?