Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z migającymi ksenonami migają oba na raz.

Dodam, że autem nie jeździłem od lutego 2015 stało na dworze byłem za granicą, problem ten miałem też wcześniej

tyle, że po prostu wyskakiwał bład przedniej lampy gasa więc gasiłem światła wł dalej i wszystko było ok błąd powtarzał się na dołkach.

Przejechałem wczoraj ponad 900km po ok 650km światła oszalały cały czas migają oba (dodam, że padał deszcz)

Sprawdzałem dzisiaj efekt ten sam dyskoteka.Byłem w krk u mechanika od elektryki to powiedział, że oni się nie zajmują zmienianymi lampami tylko orginały.

Przeleciałem już wiele tematów na forum i jedno by się zgadało ktoś napisał, że miał taki problem i powodem była spalona lampka od podświetlania rejestracji u mnie tak właśnie jest a wgl to jednej nie ma bo pod moją nieobecność ktoś ukradł. Wyciągnąłem też drugą była strasznie zaśniedziała więc już nie wkładałem.

Może macie jakiś pomysł co z tym zrobić? wieczorem nie da się jeździć.

Opublikowano

to co to za lampy ??

jesli nie ori to nalezy kupic ori i tyle

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem jakiej firmy takie już kupiłem a bmw e46 1999r.

A może to być wina tego że był spalony kierunek i wstawili mi zwykłą pomarańczową żarówkę w sumie teraz już w 2kierunkach taką mam a wcześniej były prawdopodobie philipsa białe ale świeciły na pomarańczowo pewnie orginalne do tych lamp.

Edytowane przez dejw1990
Opublikowano
Wiesz jak czytam to co piszesz to przeczuwam że masz HIDy czyli największy badziew jaki można zamontować. Więc problem dotyczy jakości tych pseudo xenonów , które tak naprawdę nie są żadnymi xenonami , więc albo załóż oryginał albo będziesz miał więcej przypadków z elektroniką. Po drugie nie wiem po co wrzucasz zjdęcie zamienników tylnych lamp jak temat dotyczy przednich , w ten sposób to się niczego nie dowiesz.
Opublikowano
Przez dobrych pare lat nie było żadnego problemu.Tak jak pisałem wcześniej nie mam jednego leda od rejestracji z ciekawości wyjąłem 2 był strasznie zaśniedziały a efekt jest taki, że lampy już nie mrugają truchę pojeździłem i jest jak wcześniej co jakiś czas wyskoczy błąd jedna lampa lub obie zgasną wył i wł. światła i dalej jest ok świcą jak trzeba.Kupie nowe ledy do rejestracji i zobacze czy to coś pomoże.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz błąd w innej lampie nawet z tyłu dlatego migają ci ksenony, ja tak miałem z tyłu w jednej lampie były nadpalone żarówki, chociaż świeciły, jak wymieniłem żarówki

z tyłu to ksenony przestały błyskać , widzę że masz zamontowane dody led i to pewnie jest problem załóż ori zwykłe i pewnie problem zniknie

usuń wszystkie błędy w lampach nic w zegarach nie może się świecić tylko otwarte drzwi nic więcej .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Sory, że tak późno daje znać. Powód był taki wystarczyło wymienić podświetlanie rejestracji i problem ze światłami znikną.