Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,zamierzam zrobic program w mojej 325d 197 km manual i jestem ciekawy czy ktos z forumowiczow juz to przerabial w tym silniku.Chcialbym w miare bezpiecznie tzn czy np 250 km to nie bedzie za duzo.Jakie macie odczucia po programie i czy osprzęt i silnik to znosza.Dodam ze przebieg mam 180tkm oryginalny.Z góry dzięki za pomoc.
Opublikowano
skrzynia w 325d z tego co pamiętam wytrzymuje 400Nm także trzeba uważać.

skontaktuj się z chłopakami z TC Performance z Łodzi i wszystkiego się dowiesz.

Mam zamiar u nich robic,tak jak kolega napisal automat do 400nm manual jest z 330d.Chodzi mi tez o odczucia wlascicieli takich aut,moze ktos juz chipowal taki silnik?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oczywiście że tak, przejrzyj jeden z najpopularniejszych tematów w tym dziale.
3A0jS9b.png
Opublikowano
Witam. Posiadam BMW 325d z 2008r. w automacie. Zrobiony program na 247KM i 497Nm. Przejechałem po chipie ok 20 tys km i nic się nie dzieje nie licząc banana na gębie po wciśnięciu pedału gazu i spadku spalania w porównaniu do jazdy z seryjną mocą. Ze swojej strony polecam :cool2:
Opublikowano
No dobra juz po programie,274km i 583 nm.Wrażenia są niesamowite,auto ciągnie z każdego biegu.Jak będzie troche lepsza pogoda to zrobie pomiary racelogiciem bo robiłem pzed i zdam relację.
Opublikowano
Zamieść wykres. Gdzie robiłeś chipa? Czy chłopaki którzy robili Ci chipa skomentowali max moment dla Twojej skrzyni?
Opublikowano

Ja mam 325d Manual na chipie od 210.000km.

287km i 590nm Moment. DPF i EGR OFF.

Aktualny stan 422.000km i skrzynia + sprzenglo + dwumas i turbo jest jeszcze fabryczne.

Jedynie 2013 pozegnal mi sie silnik pry 319.000km przez napinacz rozadu.

Teraz mam z e60 530d silnik i mam problem z kolektorem.

Auto smiga mimo wszystko na prawde bardzo dobrze, moc jedynie uzywana na autostradzie.

Spalanie w granicy 5,5 do 7l Diesel.

Pozdrawiam