Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

W swoim E61 mam założone ori felgi 19' styling 166 z m5, do tego rozmiaru zalecane są opony w rozmiarach 235/35/19 przód, i 275/30/19 tył. Mam niestety z tym problem, profil jest za niski i przynajmniej raz w miesiącu spawam felgi, opony są nowe Toyo proxes T1R. Moje pytanie brzmi czy w tym setupie felg jestem w stanie wsadzić wyższe opony, świetnie było by gdyby profil 45 się zmieścił. Potrzebne było by modyfikownie nadkoli? Czy przez wyższy profil ABS i inne systemy nie będą źle działać?

Dziękuję,

5!

Opublikowano
Jak założysz inny profil wszystko będzie działać poprawnie. Jedynie po zmianie aktywuj to w ustawieniach auta, bo będzie wyskakiwać ze jest kapeć.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak zmienisz proporcjonalnie wszystkie 4 koła to nic nie będzie wyskakiwać.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, własnie przymierzam się do zakupu 19 cali do swojej E61 i z tego co wyczytałem i sprawdzałem 245/40R19 przód i powiedzmy 275/35R19 tył powinien byc ok, zero błędów, licznik może przekłamywac o jakies 2km
Brutal Money Waster!
Opublikowano
Uważajcie tylko na zdzieranie opon na wewnętrznych rantach. Pytanie czy macie zwykły zawias czy dynamic drive?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
I jak sie jeździ? Nie masz uczucia braku kontroli nad autem? (Uciekanie opony)
Opublikowano
Wszystko jak należy. Tylko chce założyć na tył dystanse nie wiem ile. Felgi wz 172, 9.5" mysle że 20mm
Opublikowano
Witam jeździłem na 18" Star spoke 124 i to był powód zmiany na 17" w koleinach naprawdę nosiło autem
Opublikowano
Wszystko jak należy. Tylko chce założyć na tył dystanse nie wiem ile. Felgi wz 172, 9.5" mysle że 20mm

musisz dystans 15 mm dac . nie bezzie obcierac ........ wtedy tyl i tak bedzie o ok 5mm szerzej niz przod przy wz172

champion

e53 3.0dA 2005

e53 3.0dA 2004