Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Krótka piłka, do osób które wiedzą.

Wiem że włączam odprowadzanie pociągnięciem za długie (działa) doczytałem że każde następne pociągmięcie wydłuża czas (nie sprawdziłem jeszcze)

A moje pytanie: dlaczego gasną kiedy zamykam auto pilotem ?

Mam za mały zasieg z pilota żeby zamknąc jak juz dojde do domowych drzwi.

Moim zdaniem powienienem zamknąć auto, a światla powinny mnie odprowadzić do domu, a ja chodzę ze światełkiem z komórki jak jaskiniowiec z pochodnią, a auto ma opcje odprowadzania przecież.

Dzięki z góry za porady.

Opublikowano
Ja zamkne z pilota i światła nie gasną, dopiero po wyznaczonym czasie, coś masz nie tak jak powinno być, może w disie musisz jeszcze raz zaprogramować by było poprawnie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie przypadkiem w NCS-ie?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Zawsze mnie ciekawiło co to jest follow me home? Tak?

Możecie opisać mi te funkcję? Bo ja jestem zielony. Co daje i co to jest :)

Opublikowano

Tak, to jest funkcja follow me home.

Polega na tym, że po zgaszeniu silnika i zamknięciu samochodu, lampy w samochodzie dalej się święcą przez określony czas, co ma na celu własnie odprowadzenia kierowcy do domu, gdy już ciemno.

Co daje ? tylko tyle, że nie musimy "chodzić ze światełkiem z komórki jak jaskiniowiec z pochodnią" :)

Opublikowano
jak ktos ma xenony to proponuje chodzic z komórką, szkoda zarników na 20 sek palic, nawet sie dobrze nie rozswietlą :duh:

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
jak ktos ma xenony to proponuje chodzic z komórką, szkoda zarników na 20 sek palic, nawet sie dobrze nie rozswietlą :duh:

Rozswietlaja się znakomicie. Polecam funkcję.

Opublikowano

poważnie nie szkoda Tobie żarników, zapłonników czy przetwornicy na 20 sekund swiecenia ??

zakładam oczywiscie ze nie kupujesz chinoli tylko cos normalnego np philipsa/osram d2s 4300

Opublikowano
Koledzy przeciez idzie ustawic ktore swiatla maja nas odprowadzac ;) w e46 nie mialem xenonow to odprowadzaly mnie mijania tylko ze wylaczylem podswietlenie deski i swiatla z tylu bo po co nie potrzebnie maja świecić ;) w e53 odprowadzaja mnie halogeny bo szkoda xenonu ;)
Opublikowano
poważnie nie szkoda Tobie żarników, zapłonników czy przetwornicy na 20 sekund swiecenia ??

zakładam oczywiscie ze nie kupujesz chinoli tylko cos normalnego np philipsa/osram d2s 4300

Nie szkoda, jest taka funkcja to się z niej korzysta, przecież ciągle się jej nie odpala tylko np raz na tydzień to się nic nie stanie tym bardziej że xenon jest już rozgrzany po odbytej drodze.

Żerniki mam oryginalne.

Opublikowano

rozgrzane czy zimne zarniki/zapłonniki czy przetwornica nie zmieniają nic w ich pracy/zużywaniu się przez odpalanie na kilkanascie sekund.... a wlasnie to jest najwieksze zabójstwo dla elemntow ktore wymieniłem, krotkie odpalanie je zabija

tymbardziej podziwiam....

jeden aktywuje drl aby oszczedzac xenony w dzien, inny odprowadza sie do domu, :cool2:

ale skoro jest taka mozliwosc to czemu z niej nie korzystać

Opublikowano
hehe o tym samym pomyślałem ;)