Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Zainteresowała mnie ta 535: http://olx.pl/oferta/klasyk-bmw-535-lpg-shadow-line-CID5-IDdg6af.html

Czy ktoś coś o niej wie? A może ktoś z okolic znalazłby chwilę, żeby pomóc w oględzinach? Mam blisko 400km, więc nie chciałbym zmarnować całego dnia :-)

Odwdzięczę się oczywiście :-)

Z góry dzięki

P.S.

I proszę, darujcie sobie teksty typu: "szrot, złom, padlina, koszmar". Ja wiem, że stan jest najłagodniej mówiąc średni, ale kupując 535 za taką cenę nie spodziewam się igiełki. Szukam E34 M30B35 jako bazę na większy projekt (a na początek do zabawy na zimę ;)), więc nawet wolę żeby nie była najpiękniejsza, bo wydać 15kpln na zadbaną 535 w naprawdę dobrym stanie to żadna sztuka, a i tak nigdy nie wiesz na pewno co w niej siedzi... Więc wolę wydać mniej na początek,a potem zrobić wszystko po swojemu :-)

Patrząc na to, co na zdjęciach i co mówi sprzedawca, to jestem w stanie zaryzykować. Tylko pytanie ile prawdy w tym, co mówi i czy nie okaże się na miejscu, że zamiast widzieć asfalt przez przednią (ewentualnie boczną :twisted2: ) szybę, to go zobaczę przez podłogę...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wyposażenie

Składanie Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBAHD11030BE73097

Kod typu HD11

Typ 535I (EUR)

Typoszereg E E34 ()

Seria 5

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M30

Pojemność skokowa 3.50

Moc 155

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor DIAMANTSCHWARZ METALLIC (181)

Tapicerka (0406)

Data prod. 1992-01-22

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S209A SPERRDIFFERENTIAL 25% Blokada dyrefencjału

S213A HILL DESCENT CONTROL (HDC) Automatyczna ukł. przeciwpoślizgowy

S240A LEDERLENKRAD Kierownica skórzana z pod.pow.

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S339A SHADOW LINE Shadow-Line

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.

S464A SKISACK Worek na narty

S472A MITTELARMLEHNEN VORN FAHRER/BEIF. Podłokietnik przedni kierowcy/pasażera

S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S498A KOPFSTUETZEN IM FOND Zagłówki w siedzeniu tylnym mechaniczne

S500A SCHEINW.WASCHANL./INTENSIVREINIGUNG Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne

S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Regulator zasięgu świateł

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S571A STAERKERE STROMVERSORGUNG PLUS Silniejsze zasilanie prądem

S660* BMW BAVARIA REVERSE RDS

S686A ANTENNENDIVERSITY Anteny Diversity

S690A CASSETTENHALTERUNG Uchwyt kasety

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria

Opublikowano

Dzieki, ale to wszystko juz wiem.

Pytanie czy jest tu ktos kto o tym aucie wie cos wiecej, moze ktos ogladal, albo ma niedaleko i moglby rzucic okiem?

Opublikowano
wygląda na mega trupa, dobre na upalanie na parkingu, na moje to jest stan agonalny. Chcesz to kupić, żeby nim jeżdzić na co dzień czy jakieś auto do zabawy?
Opublikowano

" do zabawy na zimę ", szczerze to bałbym się zarzucić tyłem w tym aucie przed obawą żeby odpadł :P

A tak na poważnie, chcesz auto od podstaw robić do jakiegoś drifta ?

Opublikowano (edytowane)
Od podstaw tak, ale nie do driftu. W każdym razie mam dość poważne plany, więc bazę chcę kupić jak najtaniej :-)

Ale to nie oznacza, że bezmyślnie kupię każdy kibel jaki zobaczę :mrgreen:

Edytowane przez YatzeK
Opublikowano
bo wydać 15kpln na zadbaną 535 w naprawdę dobrym stanie to żadna sztuka

Kupić porządne i zadbane, mocne e34 bez rdzy za 15 to jednak sztuka :mrgreen:

Opublikowano
Od podstaw tak, ale nie do driftu. W każdym razie mam dość poważne plany, więc bazę chcę kupić jak najtaniej :-)

Ale to nie oznacza, że bezmyślnie kupię każdy kibel jaki zobaczę :mrgreen:

Kup zdrową sztuke, blacharsko zdrową i jak najmniej bitą, nawet 518i czy 520i a potem wsadz konkretny silnik. Bo wsród 535-540 za 4-5 tys zł nic sie nie znajdzie co by nawet rokowało na odbudowę.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
Ale ja nie chcę 540. I nie chcę swapów. Chcę oryginalną 535, dlatego biorąc pod uwagę, co chcę z niej docelowo zrobić, chcę jak najmniej wydać na bazę. Pod warunkiem oczywiście, ze ta baza się na bazę nadaje...
Opublikowano

Miałem tych modeli kilka. Generalnie śmiać mi się chce jak ktoś z 5 bardzo chujowych zdjęć potrafi ocenić 25 letnią maszynę jako kibel czy też wsad do pieca.

Jedź oglądać, bo o ile VIN jest zgodny i auto generalnie trzyma kształt, to wsadzisz 15 w blachę, 10 w napęd i zawieszenie i wiesz co masz za circa 30 kPLN. Faktem jest, że E34 lubi rdza, ale bez przesady, te perełki po dziesiąt tysi nawet z DE wcale takie perłowe nie są, przerobiłem trochę tego, więc wiem.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
Dokladnie jak kolega wyzej,tez mialem kilka i to gadanie ze nie kupisz w takich pieniadzach czegos ''w miare'' przyzwoitego jest bezsensu,musisz jechac sam ogladac,bo tutaj nie uslysz nic innego niz teksty w stylu ''bez 15tys nie masz co szukac'' oczywscie nie mowie o taki bez grama rdzy,swiecacych jak psu **** od niemieckiego lekarza tylko o takich co sa w miare proste/z korozja do opanowania ,ze stanem silnika i wnetrza rowniez ''w miare'' ,takze jak to ma byc baza do jakiegos upalacza/zabawki i nie zamierzasz tym odrazu wesel wozic i sam przy niej porobisz to nie widze sensu wydawania wiecej niz 5tys na baze e34.Oczywiscie jest to tylko moje zdanie.
Opublikowano

To tak właściwie po co jest ten dział. Opinie są jakie są, subiektywne, ze zdjęć, ale rzucają jakieś światło.

A to, że auta trzeba oglądać osobiście, to już powinno być rutyną.

Opublikowano

Właśnie problem w tym, ze żadnego światła nie rzucają! To po pierwsze. Gadanie, że "trup", "wsad hutniczy", "szkoda mojego czasu" to nie rzucanie światła!

A po drugie - po co jest ten dział - na pewno nie jest dla słabowidzących, mających problemy z czytaniem ze zrozumieniem. W pierwszym poście napisałem wyraźnie, że szukam kogoś, kto albo auto widział, albo zechce pomóc w oględzinach, bo mam do niego daleko. Nikt taki się nie znalazł, za to gromada znafcuf wie lepiej pewnie nawet od właściciela w jakim stanie jest samochód :mad2:

Pisałem wyraźnie, ze chcę oryginalne 535 to mi jeden proponuje 518 i swapa, inny jakieś V8. Jak będę chciał swapować V8 to sobie kupię LS-a.

Najlepsze podsumowanie zrobił carl0s:

śmiać mi się chce jak ktoś z 5 bardzo [bAD] zdjęć potrafi ocenić 25 letnią maszynę jako kibel czy też wsad do pieca.
Wszystko w temacie...
Opublikowano

Więc jak będziesz wrzucał auta, których nikt nie widział, ani nikt nie będzie miał ochoty ich obejrzeć, a będzie dodatkowo kilkaset km to nic z tego?

Ja wychodzę z założenia- samochód dla mnie, to ja go oglądam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Auto ma być kupione pod kątem "jakiegoś większego projektu". Już obecnie chyba jest ono częścią czyjegoś nie do końca udanego projektu.

Zdjęcia troche nie aktualne, na fotkach widać, że auto nie poskładane, brakuje paru istotnych elementów wewnątrz i na zewnątrz. Tekst o nie działającej klimie "do nabicia" to taki "klasyk z brodą". Z mojej wiedzy i doświadczenia, do jakichkolwiek modów czy to w stronę driftu czy robienia igiełki najlepiej kupić oryginalne auto, w jednym kawałku, z możliwe najmniejszą liczba usterek. I takie auto też wygeneruje spore koszty w doprowadzeniu do ładu. Do tego egzemplarza trzeba po prostu szukać drugiej sztuki na dawcę części.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A mi się chce śmiać jak w cenie roweru ktoś szuka 535i :mrgreen: