Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie prosba o porady a mianowicie w mojej e65 mam taka przypadlosc o kilku dni a wiec jak auto jest rozgrzane i je wyłacze i wruce za jakies 30 min lub wiecej rusze przejade jakies 2kilometry auto nagle zaczyna kopcic okrutnie i smierdzi spalonym olejem krutko mowiac auto nagle zaciaga olej i go przepala trwa to około 30sec przepali i jedzie dalej ok,i jest regularnie zawsze kiedy auto odstoi, rano po odpaleniu tego niema tylko kiedy cieply, wymienilem olej i nadal tak samo, jakies 30000km temu uszczelniacze zaworowe byly wymienione, odpowietrzenie skrzyni korbowej drozne prosze o jakiekolwiek sugestie ja juz glupieje.
Opublikowano
Witam panowie czy nikt nie ma ochoty sie wypowiedziec na ten temat .kazda podpowiedz jest mile widziana
Opublikowano
mam kolejne pytanko czy przez Valvetronik uszkodzony moze tak sie dziac bo na stronie na ktorej zasysa ten olej zacina sie valvetronik to znaczy jak robie jego test to slysze jakby ciezko pracowal silnikczek no jak otworze dekielek tam gdzie membrama od odmy wlasnie wtedy kiedy jest to kopcenie to jest tam duzo oleju a z drugiej strony nie ma nic membramka czysta pomyslalem moze valvetronik sie zacina i powstaje jakies nadcisnienie lub podcisnienie pod pokrywa zaworów i wyzuca olej do gory .
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
kolego albo odmy albo uszczelniacze. To ze były robione nie znaczy ze zostały zrobione dobrze. Zostaw go na wolnych na kilka minut i przygazuj pozniej. Jak wypluje niebieską chmure to nie ludz sie ze ktos wymienil uszczelniacze.