Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Po sprzedazy 545i i powrocie do USA trafiła mi sie w dobrych pieniadzach 550i 10/2009r. Ale jako ze lubie pogrzebac przy aucie nie moze byc tak różowo. Przedstawie to na zdjeicach bo jest mały problem i mam pytanie co moze byc powodem nie działającej skrzyni ( zablokowana na P- sportowa automatyczna skrzynia z łopatkami). Samochód odpalił na kable- prawdopodobnie wystrzelona klema. Auto dostało strzała w tylne lewe koło jak na zdjeciu. Cała reszta poza tym co na zdjeciu działa pieknie.

http://images76.fotosik.pl/214/ca59653e72975f0amed.jpg

http://images76.fotosik.pl/214/7ecf2d163cb58a16med.jpg

http://images75.fotosik.pl/214/cb3a97d943beb2c4med.jpg

Opublikowano

Ja mialem tak u siebie ze ten joystick byl przesuniety w lewo jakby w tryb sport ale nie do konca i zlapal polozenie nijakie choc wyswietlalo sie P. Watpie zeby u ciebie byla tez taka drobnostka.

PS gdybys sprowadzal to auto do nas to jestem chetny na zakup!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Być może któryś błąd po dzwonku powoduje brak reakcji lewarka/skrzyni w celu uniknięcia awarii skrzyni (np: niski poziom płynu chłodzącego).
Opublikowano
2 serwisy stwierdziły ze na pewno to klema pirotechniczna do wymiany i powinno byc ok
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W instrukcji od auta jest napisane jak odblokowac skrzynie - sciągasz maskownice z pod lewarka i śrubokrętem przesuwasz jakiś zatrzask

moźe to tylko to ?

Powodzenia

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
W instrukcji od auta jest napisane jak odblokowac skrzynie - sciągasz maskownice z pod lewarka i śrubokrętem przesuwasz jakiś zatrzask

moźe to tylko to ?

Powodzenia

Piszecie o dwóch różnych rzeczach :) Ty mówisz o odlbokowaniu skrzyni, gdy np. nie ma nawet napięcia w aucie :) Autor mówi zaś o tym, że auto odpala itd. ale nie może zmienić położenia z P na inne (tu: Drive). Pirotechniczna + ewentualne kodowanie kompem powinno załatwić sprawę. Nie wierzę, że od takiego uderzenia w koło miałbyś uszkodzone coś w skrzyni.

Druga sprawa - jakie inne komunikaty Ci wyświetla na desce/wyświetlaczu?

E60 535i 2009 M Sport / Schwarz 2 / Shadowline - touched by R-PERFORMANCE - gone

F10 535i 2013 M-sport / Schwarz 2 / Shadowline ++ by DYNOSOFT - his - gone

M3 E92 2012 Competition - gone

F10 535i M-sport LCI / Carbon Shwarz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tomo rozwiązałeś problem?
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Nie za bardzo mam czas póki co. Piotetechniczną kleme kupłem. Auto odpala ale tylko na kable samo z siebie nie. Mam nadzieje ze Klema + załatwi sprawe