Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

od wczoraj jestem posiadaczem bmw x3 ze skórzaną, czarną tapicerką. Niestety są zniszczone takie przeszycia na środku siedzenia (nie jest to skóra tylko jakieś tworzywo). Czy ktoś z forumowiczów ma jakiś patent na naprawienie tego? Jakoś to zabarwić albo w ogóle wypruć?

Opublikowano

1.Zapytaj w ASO czy nie sprzedają na metry .Jesli tak to do tapicera i już

2.Kup drugie fotele.To nie do naprawienia jest bo to jest zwykły plastik najprosciej mówiąc tzw sensatec

Jesli chcesz drugą opcję to mam takie do tego auta :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: o ile to ta sama tapicerka

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Fotele odpadają, bo są w dobrym stanie, poza tym czymś...chyba, że za flaszkę chcesz oddać, to spoko wtedy :D :D :D

Podjadę do tapicera, może po prostu idzie to wywalić albo tapicer czymś mądrym to zastąpi :D

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Byłem u trzech tapicerów, za komplet przód i tył chcą 600-800zł :o trochę mnie zagięła ta kwota...

Ile płaciłeś za wywalenie tego? Myślałem żeby kupić skalpel i precyzyjnie to przyciąć ale to chyba nic nie da ;/

Opublikowano
ziomek - jaki masz materiał w tym BMW ? bardzo dobrego taniego tapicera mam - kwestia jest tylko tego czym to rozsądnie zastąpić. Myślę że za 300 zł obszyje oba boczki w dwóch przednich fotelach. Pytanie tylko co lepszego dobrać zamiast tego materiału?
Opublikowano

Ze trzysta złoty to skora sama będzie kosztować na boczki kolego chyba,zę mówiły o ekoskórze :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ja z dobrej skory za przód i tył ( boczki) zapłaciłem 1000 pln i to normalna cena byla.Gość nawet mi proponował tanszą skórę ale nie chciałem choć to taniej było tylko 150 pln

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • 3 lata później...
Opublikowano
Mam takie auto i problem że jasna tapicerka jest wykonana nie ze skóry tylko jest to tworzywo i przednie fotele pękają . Jest to wada fabryczna . Ale BMW Polska aby uznać chcą czytać kluczyki obleciał mnie cykor bo wtedy auto można lekko skroić więc się nie zgodziłem i sprawa stoi. Ale jak chcą abym pokazywał to proszę bardzo . Więcej BMW nie kupię i tyle. Nurtuje mnie czy da się to jakoś zakleić widać pod spodem siatkę z tworzywa . To się nazywa poszycie fotela. Powiem szczerze że następne auto kupię bezpośrednio od Niemców . Tym bardziej że auto było kupione w salonie BMW. Radzę omijać te pseudo BMW salun w Warszawie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

A co ma piernik do wiatraka, jak kupisz auto bezpośrednio u Niemca :duh:

Tam skaj i tu skaj.

A z kluczykiem, nie przesadzaj z ta kradzieżą. Normalna procedura w ASO i idąc tym tropem, nie mógłbyś nigdzie serwisować auta, zresztą każdej marki :D

Edytowane przez bart 328
Benzyna zamiast krwi...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chyba się nie zrozumieliśmy :D

Mi chodzi o te plastikowe przeszycia, one są osadzone jako warstwa między skórą a skórą, można to po prostu wypruć i zostawić tylko szew skórzany :) nie chcę żadnej dodatkowej skóry :P

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cbe5326451f4.jpg

Tapicerzy mają barwniki do materiału, skóry itp . Możesz spróbują zafarbować pod kolor skóry.

Raczej nie wyprujesz i wstawisz szef, bo będzie to raczej widoczna przeróbka.

Popytaj jeszcze firm detalingowych. Różne cuda robią.

Benzyna zamiast krwi...