Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich.Mam na imię Agnieszka i jestem świeżo co po zakupie mojego wymarzonego auta BMW X3 2.0d z roku 2006 w pięknym czarnym kolorze.Aby mieć już ten początek zapoznawczy za sobą oraz zbytnio nie owijać w bawełnę chciałabym uzyskać na forum informacje na temat mojego autka.Otóż drodzy Panowie mam problem gdyż się nie znam na autach a nie chce dać się zrobić w bambuko mechanikowi.Mam problem gdyż co jakiś czas muszę dolewać oleju do mojego auta jak zapala mi się ta kontrolka na desce od oleju.Czy jest to normalne że trzeba dolewać tego oleju co jakiś czas ? Czy te auta powinny jeździć od wymiany oleju do wymiany. :D Pozdrawiam.
Opublikowano

Mi w x3 ale w 3.0d tez znika duzo oleju koło litra co 10tys km, ale ja mam inny silnik. Najlepiej napisz skad jestes i podjedz do kogos ogarnietego w swojej okolicy co posprawdza wszystko.

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

Opublikowano
Mi w x3 ale w 3.0d tez znika duzo oleju koło litra co 10tys km, ale ja mam inny silnik. Najlepiej napisz skad jestes i podjedz do kogos ogarnietego w swojej okolicy co posprawdza wszystko.

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

z dwojga złego lepiej ze znika niż miałoby przybywać :)

Ani u mnie (3,0d 204KM) ani u ojca (3,0d 272 KM) nic nie znika, a od wymiany do wymiany nie trzeba robić dolewek. Nic tez nie przybywa.

Za to w służbowym Audi a3 2,0 tdi ubywa 1 litr na 10000 km. Jest tak od 2006 roku, od zakupu w salonie. Auto ma dziś 236000 km.

Jezdzi też u nas a4 2,0 tdi z 2008 roku. W nim nic nie ubywa.

Cuda, Panie, cuda...

Opublikowano
Czyli coś jest nie tak z tym olejem.Też mi się tak wydawało bo w poprzednim aucie nic mi się nie zapalało na desce w związku z olejem.Odstawiałam autko tylko wtedy gdy już musiałam.