Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Kupiłem E91. To moje pierwsze BMW. Nigdy nie widziałem działających w tyn autku spryskiwaczy reflektorów. Zastanawiam się czy działają i gdzie się je włącza, bo nigdzie nie widziałem dźwigni przycisku odpowiadającego za te spryskiwacze

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Włączają się razem z wycieraczkami, kiedy zapalone są światła mijania...
Opublikowano
Jeśli nie działają to prawdopodobnie padła pompka do tych spryskiwaczy. Ta pompka ponoć często się psuje. Ja odłączyłem i zaślepłem rurkę od płynu. I tak jeżdżę bo tak na prawdę te spryskiwacze nie są potrzebne. Pompka często się psuje i cieknie grawitacyjne, a wtedy cały płyn ucieka.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano

U mnie po prostu ciekło i ne było żadnego błedu na kompie. To nie Star Trek, że wszystko masz wyświetlone na monitorze:)

Zaślepiłem i zapomniałem, że te spryskiwacze istnieją.

Opublikowano
U mnie po prostu ciekło i ne było żadnego błedu na kompie. To nie Star Trek, że wszystko masz wyświetlone na monitorze:)

Zaślepiłem i zapomniałem, że te spryskiwacze istnieją.

Dokładnie. Wymieniłem na nowy spryskiwacz (podróbkę). Jeżdżę tak już ponad rok i jest ok :)

Opublikowano

Możesz mieć też wyłączone na stałe w kodowaniu - pole SCHEINWERFERREININUNG w module JBBF, wystarczy ustawić na nicht_aktiv. Pierwsza rzecz którą zrobiłem po nauczeniu sie obsługi NCSExpert :)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka