Skocz do zawartości

wiazka elekteyczna e36 swap na m52b28tu

janek9412

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.posiadam e36 z 94 roku z silnikiem 2.5td.Silnik padl :( więc postanowilem zrobic tzw swap.Dawca to e39 z 99 roku.przechodząc do sedna sprawy,bo silniki sa wyciagniete i wszystkie inne rzeczy podopinane na ostatni guzik :D (sprzęgło,dyfer,pompa itd) moja sprawa stanęła na elektryce,a mianowicie połączenia silnika z resztą budy :roll: .jestem bardzo ogarnięty z mechanice oraz elektryce ale nie moge znaleźć schematow jednej i drugiej wiązki elektrycznej (wiazki silnika m52b28tu z e39 i wiazki budy e36).Podsumowując musze przerobić wiazke silnika zeby podlaczyc ją do mojej budy.

Z gory dziekuje i pozdrawiam.

To mój pierwszy post wiec prosze o wyrozumiałość i dzieki za gościnę.

• Zasłużeni forumowicze

Tu masz schematy

http://bmwclub.pro/forum/viewtopic.php?t=408

http://wedophones.com/BMWManualsLead.htm

Trzeba było swapować silnik na pojedynczym vanosie to miałbyś dużo mniej roboty.

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

bardzo chętnie,z tym że całe auto dostałem w spadku i nie opłaca sie naprawiać(e39) korozja,rysy,lakier. A co do silnika stan bdb + więc postanowiłem,że może byś to idealne serce w zamian za moje 2.5td.

Panowie,doradzcie mi co z tą wiązką,co im dalej w to ide tym więcej napotykam problemów(wiązka).

• Zasłużeni forumowicze

To jest MS42 ,elektryczna przepustnica?

Rozpiskę gniazda e36 powinienem gdzieś mieć bo kiedyś robiłem komuś na forum.Poszukam.

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

przepustnica jest na linke,ale auto posiada tempomat więc podejrzewam,że jest jeszcze przy okazji sterowana elektronicznie.aktualnie pojawił sie problem z łapami silnika,

Zakupiłem łapy od silnika m50b20 i w ogóle nie pasują mi na mocowania.jakieś rady?

• 1 rok później...

Jak tam sytuacja ze swapem?

Jestem w podobnym stadium j.w. - silnik siedzi, układ napędowy spięty, został układ chłodzenia i elektryka. Ma ktoś już może jakieś pomocne info. Schematy które znajduje są dla mnie niezbyt czytelne, może jest tu ktoś kto przetłumaczy to na "ludzki" język, lub ma spisanego "gotowca" co do czego - ale to byłby już szczyt szczęścia.