Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zakupiłem reflektory depo v2 z ringami na diodach smd.

Światła świecą pięknie, 2x lepiej niż ori lampy.

Byłem bardzo zadowolony do czasu aż podczas dużego mrozu przy rozruchu silnika pojawił się komunikat o spalonej żarówce i ringi w lewej lampie przestały działać.

Sprawdzałem wtyczkę jest ok, wszystkie przewody w lampie są podłączone.

Nie działają tylko 2 ringi w lewej lampie.

Światła mijania, długie i kierunkowskaz działają bez zarzutu.

Błąd spalonej żarówki pojawiał się jeszcze ze 4 razy podczas uruchamiania silnika, obecnie nie pojawia się ale ringi dalej nie działają.

Czy może miał ktoś z was podobny problem?

Wyczytałem na forum, że mogło być jakieś małe zwarcie w reflektorze i komputer zaczytał błąd i blokuję ringi,

można to naprawić tyko poprzez skasowanie błędu.

Opublikowano
Kiedyś miałem takie lampy i po poł roku poszły w śmietnik bo wykurzały mnie właśnie takie głupie usterki jak nie jedno to drugie i tak w kolko o przepalających żarówkach latem nie wspomnę
Opublikowano

Kupiłem nowe na Allegro, mam rok gwarancji

ale mieszkam w Warszawie a lampy przyjechały z Gdańska,

nie mam czasu ich demontować bo to dużo roboty a potem jeszcze montaż starych, ustawianie itd :)

+ sama przesyłka będzie ze 100 zł kosztowała bo to duża i ciężka paczka :)

wydaje mi się, że lepiej znaleźć jakiegoś speca w tych sprawach.

Może znacie jakiegoś majstra z Warszawy co zajmuję się naprawą takich rzeczy?

Pozdrawiam

Opublikowano
Ukanio nie wypowiadaj sie o tych rzeczach, o krorych nie masz pojecia. Jezdze na tych lampach od ponad 1,5 roku wiec wiem co pisze i wiem jakie sa te lampy. Nie oszukujmy sie wydac na nie 1200 zl trzeba byc deseperatem, ktory chce zmienic wyglad swojego bmw tanim kosztem. Ja akurat kupilem 2 miesieczne uzywki za 500 i tak uwazam ze nie warte tych pieniedzy.
Opublikowano

Reflektory świecą bardzo dobrze, nawet 2x lepiej niż seryjne które miałem,

mam tylko problem z tymi 2 ringami,

narazie nie miałem czasu zająć się tematem :)

A ty Madey1992 kupiłeś stare lampy, które pewnie jeździły w kilku autach i teraz masz ból d.. :)

Nawet ori po kilku latach nie świeci tak dobrze jak nowe.

Jakbyś kupił nowe to możesz się wypowiadać o jakości świecenia.

Podsumowując Twój post: kupiłeś te lampy bo jesteś desperatem i chciałeś tanim kosztem zmienić coś w swoim bmw :) :)

Opublikowano

Wszystkie reflektory dobrze świecą , lecz z wiekiem ich też wypalają się odbłyśniki czy to soczewek czy to halogenowych, Nie raz nowe reflektory w podróbie gorzej świecą niż ori lub na odwrót ,

Nie chcę mi sie tłumaczyć dlaczego itp itd,

Jedni będą chwalić drudzy potępiać,

Reflektory Samochodowe-SpawaniePlastików
Opublikowano
Czlowieku co ty pieprzysz nie wiesz jakie lampy kupilem, a sie wypowiadasz, poczytaj opinie innych osob na temat lamp sam zobacz jakosc wykonania, paruja, jazda w deszczu to jest porazka, a ty mi mowisz ze dobrze swieca.
Opublikowano (edytowane)
Ukanio nie wypowiadaj sie o tych rzeczach, o krorych nie masz pojecia. Jezdze na tych lampach od ponad 1,5 roku wiec wiem co pisze i wiem jakie sa te lampy. Nie oszukujmy sie wydac na nie 1200 zl trzeba byc deseperatem, ktory chce zmienic wyglad swojego bmw tanim kosztem. Ja akurat kupilem 2 miesieczne uzywki za 500 i tak uwazam ze nie warte tych pieniedzy.

Pewnie kupiłeś jakieś g...o którego w dodatku nie potrafisz dobrze zamontować i zrobiłeś jakąś rzeźbę i druciarstwo. Nie chciało ci się podjechać na stacje i wyregulować te światła albo zbrakło ci już 10zł bo całą kasę wydałeś na jakiś złom który ci ktoś wcisnął z olxa i jęczysz, jak ci źle świecą to nie baw się w desperata jak to piszesz tylko wróć to zwykłych oryginalnych świateł i nie narzekaj.

Nie bądź desperatem który chciał zmienić wygląd swojego bmw używanym śmieciem za 500zł!!!

Nie wiem czy zauważyłeś ale hejtujesz samego siebie :norty:

Edytowane przez ukanio
Opublikowano
Wspomnicie w przyszlosci moje slowa, a kolega pojezdzil jakis czas i juz lampeczki w ringach poszly, ohh jaka szkoda. Rzezbe to ty robisz ukanio w swoim aucie, regulacja ci tyle pomoze co nic jak soczewki sa z taniego chinskiego wyrobu.
Opublikowano
Wspomnicie w przyszlosci moje slowa, a kolega pojezdzil jakis czas i juz lampeczki w ringach poszly, ohh jaka szkoda. Rzezbe to ty robisz ukanio w swoim aucie, regulacja ci tyle pomoze co nic jak soczewki sa z taniego chinskiego wyrobu.

TO ci tłumacze nie pasuje ci źle świecą jesteś niezadowolony zmień na oryginał i problem z głowy... Jeszcze nie dawno pisałeś na forum jak ci ładnie świecą już zmieniłeś zdanie???

Opublikowano
Lampy depo swieca beznadziejnie, bo to tani chinski wyrob nie wart takich pieniedzy.

Taiwan, nie Chiny. A to "beznadziejnie" to w porównaniu do oryginalnych odblysnikowych?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kupiłem depo. Ustawiłem i świecą zauważalnie lepiej niż stare odbłyśnikowe (żarówa osram nightbreaker).

Taka informacja dla potomnych.

Opublikowano
Lampy depo swieca beznadziejnie, bo to tani chinski wyrob nie wart takich pieniedzy.

Taiwan, nie Chiny. A to "beznadziejnie" to w porównaniu do oryginalnych odblysnikowych?

tu mamy różnicę ktoś kto kupił nowe lampy jest z nich zadowolony a kolega Madey kupił jakieś używki na OLX i hejtuje

Opublikowano
Kupilem uzywki, bo byla cena okazyjna i byly trzy miesieczne. Po za tym majac nowe lampy nie wiesz czy za pol roku czy rok czasu co sie z nimi bedzie dziac, a chyba nie kupujesz lamp za 1200 zl po to zeby sie potem zdziwic ze zaczely parowac i itp.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Napisalem do jednej z firm ktora sie zajmuje sprzedaza tych lamp. Napisali mi ze koszt tego "modulu" to 180zl :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: przeciez to zwykly konwerter mocy plytka zalana zywica gdzie koszt produkcji to kilka zl, czy zamawiajac na allegro te przetwornice za 20 zl bedzie to samo?