Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

przejrzalem prawie całe forum, ale nie znalazłem informacji.

Mam problem z moim bmw 520d e60, czasem podczas jazdy delikatnie szarpie, nierowno pracuje silnik, jak dam na luz to tak samo, czuć jak nie rowno silnik pracuje. Trwa to kilkanascie sekund, po czym ustępuje. Czy ktos wie, co moze byc tego przyczyna? Z góry dziekuje za pomoc.

Opublikowano
U mnie było podobnie pierwsze to diagnoza komputerowa która nic nie wykazała następnie zatankowałem auto (pół zbiornika) kupiłem preparat LiquiMoli do czyszczenia wtrysków i jak od tego zabiegu upłyneło trzy miesiące jest dobrze ale teraz tankuje na sprawdzonych stacjach :cool2:
Opublikowano
ja mam taki objaw jak aktywuje sie dopalanie dpf-u. przy obrotach pomiędzy 1500-2000 poszarpuje jak silnik jest rozgrzany. Jak się dopali przestaje.
Opublikowano
A właśnie ze przez wypalanie filtra poszarpuje w granicach 2000 obr . Aktywacja wypalania filtra załącza się już przy prędkości 60 km/h i coś około 1600 obr. silnika. Także przy jeździe ok 2000 obr. słychać takie basowe buczenie.
Opublikowano

Dokładnie przy wypalaniu filtra czuć przerywanie wypalałem u siebie komputerowo. ale miałem też objawy innego szarpania jak kolego grzesiekkk opisuje i to nie jest wypalanie Dpfa u siebie nawet cały dolot czyściłem lecz nic nie to nie dało i nie zaszkodziło dopiero jak pisałem wyżej po tym zabiegu mam spokój. a kupiłem coś takiego jak z aukcji poniżej.

http://allegro.pl/liqui-moly-2666-diesel-spulung-0-5l-czysci-wtryski-i5330901406.html