Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Takie pytanko jak ustawić temp w klimatroniku by nie trzeba było ustawiać osobno, a dokładniej to powiedzmy zwiekszamy z lewej strony temp z 21 na 22 i po prawej trzeba też tak samo zwiekszyć a widziałem kiedyś na yt jak ktoś zmieniał temp i lewa strona i prawa były tak jak by ze sobą połączone.
Opublikowano
Pewnie jakaś rzeźba pewnie impuls jest zmontowany na lewo i prawo. Lepiej używać 2 palców bo po to masz 2 strefy i raz na jakiś czas u mnie ktoś z tego korzysta więc po co to przerabiać. Zresztą po co ustawiać ta temp. Raz na jakiś, czas przedstawiam. Zimą na 18 i 23w lato i to tyle
Opublikowano

Aha myślałem że fabrycznie da się to jakoś ustawić, mam w rodzinie audi a6 c6 i tam jest tak że jak przytrzyma się przycisk od kilmatronika to wtedy temp ( lewa i prawa ) są połączone do momentu aż ktoś będzie chciał od strony pasażera ustawić inną, poźniej jak chce się mieć połączone to znowu trzeba przytrzymać.

Masz ustawione tylko 18 stopi w zimę :D ??

Opublikowano
Tak bo jeśli silnik jest ciepły (np godzinne zakupy) a wewnątrz jest już lodówka to mi wieje mocno i za gorąco jeśli mam 21 st. Jak jadę gdzieś daleko to mam ustawione więcej. Inaczej praktycznie cała trasę np w mieście 10km będzie dość mocny nawiew i bardzo gorące powietrze. Już jeżdżę kilka lat tym autem i takie rozwiązanie jest najbardziej wygodne
Opublikowano
Daniel zacznij regulować temperaturę pokrętłem na kratkach i 21'C nie będzie Ci straszne :wink:
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
To to cały czas robie ale ja mam takie zboczenie co do temp i czuje gorące powietrze które odbija się od szyby i idzie na twarz. Dlatego wolę mieć niższa temp i nawiewy żeby tak mocno nie działały a temp i tak gorąca będzie iść i tak. Bo będzie dążyć do tych 18st więc idzie całość ciepłego w nawiewy ale nie z tak duża intensywnością działa dmuchawa
Opublikowano
już rozumiem, ja mam zazwyczaj 21,5 - 22 stopnie różnica taka że nie mam auto tylko sam reguluję intensywnością nawiewu.
Opublikowano

Pierwszy raz widzę, żeby ktoś miał dwustrefową klimę i chciał ją przerobić na jednostrefową ;)

Ja mam praktycznie cały czas ustawione 19 stopni i w ogóle tego nie ruszam. Najwyżej lekko koryguję pokrętłem, ale w 99% przypadków ten klimatronik jest dla mnie kompletnie bezobsługowy.

Opublikowano
Ja w danej porze roku reguluje max 1.5st i to kiedy robie pod 100km w jedna str lub więcej. Czasami pasażerowie różnie dobierają sobie temp bo jest al o za zimno albo za gorąco.
Opublikowano
Pierwszy raz widzę, żeby ktoś miał dwustrefową klimę i chciał ją przerobić na jednostrefową ;)

Ja mam praktycznie cały czas ustawione 19 stopni i w ogóle tego nie ruszam. Najwyżej lekko koryguję pokrętłem, ale w 99% przypadków ten klimatronik jest dla mnie kompletnie bezobsługowy.

W vw jest tak, że jeżeli masz ustawioną różnicę temp. między prawą a lewą stroną np. 2 st.C, to naciskając odpowiedni przycisk, temperatura jest zmieniana równocześnie z prawej i lewej strony w górę lub w dół tak, że różnica pozostaje nadal 2 st.

Opublikowano
Tutaj w bmw kciuk i wskazujący spełnia tę funkcję :mrgreen:

Dokładnie tak, są na tyle blisko,że można zastosować taki patent. Ojciec ma Seata Alhambrę i tam pasażer jak zmienia na Swoim panelu to tylko zmiana jest u pasażera, natomiast kierowca Swoim przyciskiem zmienia dwie strefy na raz,tak coś kojarzę

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.