Skocz do zawartości

Bmw e60 520d naciąg paska klimatyzacji(wersja bez napinacza)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Proszę o informację jak naciągnąć pasek klimatyzacji za pomocą kompresora (wersja bez napinacza)

Luzujemy 3 śruby na kompresorze i co dalej??

Pozdrawiam

Opublikowano

Został właśnie tydzień temu wymieniony ale jak jest wilgotniejszy dzień to przez ok 10 sekund popiskuje .

Na pewno to pasek bo delikatnie spryskałem go plakiem i od razu cisza. A naciąg mógł by być trochę większy wg. mnie więc pytanie.

Opublikowano

Założyłem pasek Gatesa wydawało by się że ok ale jak widać pewnie bez ori się nie obędzie

Dzięki za informacje pozdrawiam

Opublikowano
Latem zakładałem nowy pasek bo pękł, kupiłem pasek streach fit o odpowiedniej długości i jest ok. Sprawdź po vin jaki ma być długi, może kupiłeś coś innego :?:
852c2d3fdc685c61m.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sprawa rozwiązana

faktycznie rowki na kole pasowym sprężarki były trochę przybrudzone po oczyszczeniu cisza.

Dzięki za pomoc i pozdrawiam.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów Bmw! :D To mój 1-szy post na forumie, jeżeli moje pytanie już gdzieś było w innym wątku proszę o podpowiedzi :wink:

Moje e60 520d 2009r. ma juz przejechane 217 tys. km, kupiłem jak miał 160 ty. km i od tamtej pory nie wymieniałem paska od klimy. Czy warto wymienić ten pasek z rolka prowadzacą i napicza? Zaznaczam ze troszke jest hałaśliwe. Mechanik twierdzi żę jeżeli nie wymieniam te częsci to jak pęknie to mogło dość uskodzenia silnika co za tym idzie z remontem silnika (moj silnik N47) Twierdzi też koła pasowe położony jest dosyc blisko wałku silnika.

pozdrawiam.

Opublikowano
Jezeli jest zuzyte to wymień tym bardziej ze masz jeszcze oryginal z tego co mówisz