Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

NA majówkę planuję założyć podświetlane klamki wraz z podświetleniem na nogi. Tapicerki drzwi nie będę rzeźbił więc będzie niepełny pakiet ;)

I tak będziesz musiał ściągać boczki a w boczkach masz już wytrasowane otwory pod te lampki więc dużo roboty nie ma a byłby komplet.

Swoją drogą mam dwie takie lampki w stanie idealnym plus wtyczki w dziale sprzedaży. Gdybyś chciał możemy się dogadać :8)

Kolego nie znajdziesz wiązek bo z modułu trza targać przewody do drzwi a pózniej łączyć z lampkami. Efekt podświetlanych klamek robi wrażenie a ze jestem wzrokowcem...

Wtyczki można kupić osobno w Farnellu (płatność kartą kredytową), a konektory są na allegro

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jakoś się boję tapeciakiem rżnąć tapicerki. W przyszłości mam zamiar kupić skóry w m pakiecie wiec ewentualne podłączenie będzie łatwe.

Ciekawostka dzwoniłem do kilku bimmerów o cenę takiej usługi... zobaczymy jak mi to wyjdzie.

Opublikowano

jak zdejmiesz boczek to zobaczysz o co kaman. Nie bój nic z cięciem. Naprawdę musiałbyś chcieć aby coś źle wyciąć.

Płaskim wkrętakiem przebijasz w miejscach które są do tego przygotowane a resztę delikatnie nacinasz/wycinasz i wsio ;)

• 1 rok później...
Opublikowano

Na 150k postanowiłem coś zmienić/dodać i padło na zegary. Zmiana zdecydowanie na ++. Niestety nie udało się uruchomić wskazań i wskazówki tempomatu mimo zmian w kombi.

2e7a56dfbdccc1e6gen.jpg

0bc2ca5a17351491gen.jpg

Opublikowano

Tarcza prędkościomierza jest z E71 LCI.

Zrób aktualizację softu w liczniku i spróbuj ponownie zakodować wskazania tempomatu.

Footer-Smallest.jpg

Sprzedam licznik HIGH do E9x i E8x.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zegary na duży plus. Jak kolega wyżej słusznie zauważył lepiej to wygląda jakby się trzymać jednej wersji stylistycznej dla obu tarczek. :cool2:
Opublikowano

Aktualizacja softu licznika nie wiem czy była robiona. Moduł kombi zaktualizowany jest z datą 2012. W ncs expert zmienialiśmy SZ_ANSTEUERUNG nicht_aktiv --> aktiv oraz TEMPOMAT_SETZ_ANZ_DAUER

wert_01 na wert_02 jednak nie dało to efektu. Nie bardzo wiem jak zrobić aktualizację może uda mi się w necie coś wyszperać.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Polecam krótką gałkę każdemu kto jeszcze nie wymienił. Biegi wchodzą jak by lepiej i pewniej:

http://i68.tinypic.com/wuidmr.jpg

http://i68.tinypic.com/2e2qgw5.jpg

Bez problemu pasuje do mieszka, trzeba go tylko lekko zmodyfikować.