Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mędrcy, kończy się podstawowa gwarancja na auto i BMW zaproponowało wydłużenie gwarancji na lat 6 ograniczonej przebiegiem 200kkm w wariancie Repair Inclusive za jedyne 8,7kPLN netto. Auto jest objęte pakietem serwisowym bodaj jeszcze 3 lata (w sumie ASO BMW ma go "bezpłatnie" serwisować 5 lat), czy uważacie, że jest sens kupować dodatkową gwarancję, czy szkoda kasy bo np. "BMW się nie psuje", albo coś?;)
Opublikowano
Warto. Na wielu forach (szczególnie zagranicznych) wyczytasz komentarz: przy aktualnym skomplikowaniu/trwałości auta jedyna najlepsza opcja to przedłużenie 'gwarancji'. Sprawdź jakie elementy wymieniały osoby na forach, których ceny przewyższają koszt gwarancji (ekran navi, skrzynka rozdzielcza, oś napędowa przednia etc). Dostępne są różne wersje pakietów, nie tylko najdroższy 6/200. Ponadto możesz dokupować 'na bieżąco'.
Opublikowano

Szczerze, to nie widzę specjalnego ruchu w dziale E70, no chyba, że właściciele BMW nie przyznają się, że coś szwankuje w ich samochodach, jeżdżą do warsztów i naprawiają.

Sam jestem ciekaw jak z tą awaryjnością E70 i czekam na odpowiedzi innych użytkowników :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja wykupilem rozszerzona gwarancje, nie wykupilem rozszerzonego pakietu serwisowego. W US podstawowa gwarancja to 4 lata lub 50k mil. W tym czasie wlasciciel nie ponosi kosztow wymiany olejow, tarcz/klockow, itp. Ja wykupilem rozszerzona gwarancje na 7 lat lub 100k mil. Pakiet serwisowy wg mnie nie ma sensu finansowego. Tak to dziala w US, w PL pewnie troche inaczej.

Dla mnie gwarancja to jak ubezpieczenie, mozesz skorzystac lub nie. Koszt ubezpieczenia daje ci wiekszy komfort psychiczny odnosnie uzytkowania samochodu.

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moje doswiadczenie jest z US:

- gwarancja (w tym rozszerzona - extended warranty) obejmuje naprawy

- maintenance package obejmuje wymiane olejow, klockow itp.

4 lata / 50k mil obejmuje oba. Pozniej mozesz kupic oba niezaleznie lub nie kupic nic.

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1